Petrolul s-a impus la limită la Timişoara, cu Ripensia, după o sarabandă...

Petrolul s-a impus la limită la Timişoara, cu Ripensia, după o sarabandă a erorilor

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a cedat pentru a doua oară in acest sezon pe teren propriu. De această dată a fost un eşec la limită, scor 0-1, pe „Dan Păltinişanu” cu Petrolul Ploieşti. Singurul gol a fost marcat de ex-timişoreanul Alex Munteanu. Iar după reuşita oaspeţilor Apro şi-a lăsat colegii in inferioritate numerică.

Revenită pe „Marele Oval”, „Ripi” a avut doar câteva sute de susţinători in faţa uneia dintre candidatele la promovare. Oaspeţii au inceput mai bine, dar fără ocazii foarte mari iar roş-galbenii au stat destul de bine in teren in primele minute.

In minutul 22 Sârghi a fost găsit destul de liber in centrul careului cu o centrare dar a trimis cu capul pe lângă bara din dreapta lui Păduraru, revenit după problemele de la genunchi. Portaru Ripensiei nu a mai avut ce face peste şase minute, când Marinescu, cu mingea la picior, in centrul careului, l-a servit pe ex-timişoreanul Alex Munteanu iar acesta, fără marcaj, a trimis sub bară din unghi.

Nici bine nu s-a dezmeticit gazdele că Apro greşeşte copilăreşte tot in faţa lui Munteanu, il faultează pe un petrolist din postura de ultim apărător in faţa careului şi a văzut cartonaşul roşu. „Ripi” s-a descurcat destul de bine teritorial şi in zece.

Partea secundă i-a avut tot pe oaspeţi cu iniţiativa la inceput şi in minutul 52, fatidic azi concitadinilor la Tr. Măgurele, Mihăescu putea profita de o altă eroare, dar şutul său a fost parat de Păduraru până la Ianis Stoica iar acesta a trimis peste poartă. Roş-galbenii au stat mai mult la cutie, dar au avut totuşi soluţia de la distanţă. Testată de Fotescu in minutul 66, dar fără succes precum la Piteşti.


Cu zece minute inainte de final Tudor Călin putea de asemenea să reia mai bine din centrul careului in urma unui corner, dar balonul a fost deviat tot afară. Petrolul a făcut o repriză secundă anostă, mai ales pe final şi le-a mai permis timişorenilor să spere, dar nici nou intratul Popovici nu a nimerit spaţiul porţii cu o incercare uşor fantezistă din unghi.

In utimul minut al prelungirilor putea fi 0-2, Păduraru a ieşit hazardat şi mingea a sărit la Blănaru, dar acesta a preluat in loc să trimită in poarta goală şi apoi a fost blocat de un fundaş. Mai mult, la ultima fază Ştefănescu, singur cu portarul şi cu un coleg in stânga, a trimis in stâlpul din stânga lui Păduraru.

Timişorenii au rămas cu şapte puncte, in timp ce Petrolul a acumulat zece.

Ripensia: Păduraru – Lungu, Hecsko, Apro, C. Toma (cpt.) – L. Tudor, Neagu (58, Stoi) – Fotescu (70, Golda), Tudorache, Chera – Voinea (84, Popovici). Pe bancă: Mociu – Tinc, Vasluian, Monea. Antrenor: Alexandru Pelici.

Petrolul: Lungu – Bărboianu, Da Silva, Sârghi (46, Cioinac), Ţicu – Meza Colli, Mihăescu – Munteanu (65, Ştefănescu), L. Marinescu (cpt.), Stoica – Arnăutu (78, Blănaru). Pe bancă: Avram – M. Bratu, Zaharia, Manolache. Antrenor: Flavius Stoican.

„Un meci echilibrat până in momentul in care le-am făcut noi meciul uşor prin autoeliminarea lui Apro, două prostii la aceeasi fază. Cred că dacă rămâneam 11 la 11 puteam să punem probleme mai mari. Felicit jucătorii cum au jucat azi. Din păcate jocul aşteaptă greşeala Petrolul a profitat. Am incercat să-i surprindem, am reuşit de câteva ori. Am avut situaţii bune, Popovici, Hecsko, dar nu am reuşit să câştigăm. Important e să le eliminăm. Am inceput bine partida, am avut situaţii mai bune zic eu… Ei au avut in ultimul minut cea mai mare ocazie”, a declarat Alexandru Pelici.

„In primul rând felicit echipa gazdă, o echpă care joacă defensiv foarte bine, greu găsesc spaţii. Il felicit pe Alexandru Pelici pentru ceea ce face. Cu siguranţă va pierde greu contra echipelor din fruntea clasamentului. Am avut momente bune şi mai puţin bune. Puteam să mai şi marcăm. Am ratat cu seninătate, pentru că ne creăm ocazii şi avem emoţii pe final. Cred că azi nu s-a pus problema câştigătoarei. Vreau să marcăm goluri, pentru că sunt situaţii in meci, orice greşeală poate te costă… Pe noi ne interesează să jucăm bine. Suntem echipa care controlăm. Eram parcă prea siguri, după ce au rămas cu om in minus, am suferit şi la meciul de la Călăraşi…”, a spus Flavius Stoican, tehnicianul Petrolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.