Ripensia, pedepsită de la colţ de Sepsi Sf. Gheorghe. Roş-galbenii au spus...

Ripensia, pedepsită de la colţ de Sepsi Sf. Gheorghe. Roş-galbenii au spus adio Cupei în faza 16-imilor

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara e ultima formaţie din vestul ţării care a părăsit competiţia K.O. Roş-galbenii au fost învinşi fără drept de apel pe „Electrica” de către prim-divizionara Sepsi Sf. Gheorghe. A fost 4-1 (3-1) pentru oaspeţii pregătiţi de Csaba Laszlo după o primă repriză în care gazdele au fost pedepsite aproape la fiecare lovitură de colţ.

Ambele echipe au folosit şi jucători care nu sunt de regulă titulari. Revenit în echipă după suspendare, Apro a ameninţat buturile lui Niczuly în minutul 8 de la distanţă. Dar la prima tentativă serioasă Sepsi a deschis scorul. La doar două minute distanţă o minge trimisă din corner a fost bâlbâită în careul timişorean iar tânărul Carnat a îndeplinit o simplă formalitate din câţiva metri. Peste un sfert de oră, o altă lovitură de colţ marca I. Fulop a fost respinsă imprecis. Ştefănescu a şutat din afara careului iar Apro a respins doar până la Ben Moussa, care a înscris cu toată opoziţia lui Păduraru, care a fost aproape să respingă.

Replica gazdelor a venit în minutul 29, când o minge centrată de Lungu pe jos a traversat careul, Călin Toma a preluat şi a plasat balonul în colţul plasei, în stânga portarului vizitatorilor. Reuşita frumoasă nu a însemnat şi revenirea spectaculoasă a gazdelor. Peste două minute Ţieranu i-a luat locul accidentatului Tînc iar la următorul corner, acelaşi Fulop l-a găsit singur singurel în 12 metri pe Dylan Flores, marcator cu capul în dreapta lui Păduraru.

Animat de goluri jocul a adus mai multe ratări în partea secundă. Chera (min. 57), Golda şi Popovici la aceeaşi fază (64), respectiv Salli (62), nu i-au mai putut învinge pe cei doi portari. A făcut-o în schimb nou intratul Adebanjo, pentru oaspeţi, după o devierea a lui Diakite care a surprins întreaga apărare roş-galbenă. Atacantul a rămas în poziţie unu la unu şi a plasat mingea în dreapta sa în plasă când mai erau cinci minute din meci.

După UTA şi Reşiţa, eliminate zilele trecute, „Ripi” a spus şi ea adio Cupei. Pentru timişorenii lui Pelici duelul de duminică, de la ora 11, tot la Pădurea Verde, cu Sportul Snagov, pare un joc extrem de important.

Ripensia: Păduraru – C. Lungu, Tînc (31 Ţieranu), Apro, C. Toma – Monea, Burdeţ, Neagu (55 Tudorache), Chera (79 Voinea) – Golda – Popovici (cpt.).


Antrenor: Alexandru Pelici

Sepsi Sf. Gheorghe: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Diakhite, Konongo –  I. Fulop, (70 O. Deaconu), Ben Moussa, Flores (cpt.) – Salli (84 Adebanjo), Carnat (46 Y. Hamed), M. Ştefănescu. Antrenor: Csaba Laszlo.

„Am fost aerieni la trei cornere”

Antrenorul Ripensiei a recunoscut (din nou) slăbiciunile echipei sale, de această dată la loviturile de colţ ale celor de la Sepsi. „Nu am contat în prima repriză, a doua a fost echilibrată iar dacă făceam 3-2 putea fi chiar mai îndârjit jocul. L-am pierdut în prima repriză, am fost aerieni la trei cornere. Când primeşti trei goluri din cornere trase la indigo, e greu să mai emiţi pretenţii. Îmi pare rău că nu am reuşit să intrăm în teren la miza partidei, pentru că în a doua repriză nu a fost o foarte mare diferenţă. Am avut patru-cinci ocazii de a reveni, faze fixe din apropierea careului pe care le-am tratat cum le-am tratat… Diferenţa s-a făcut şi la finalizare. Una peste alta am pierdut la un scor mare. Chiar dacă era să ieşim din Cupă, în niciun caz să o facem în maniera aceasta. Sigur că ne supără şi ne îngrijorează (greşelile), dar nu avem încotro, ştim unde suntem, în ce zonă ne învârtim…”, a spus Alexandru Pelici, tehnicianul Ripensiei.

„Ce să spun când câştigi cu 4-1 în deplasare, decât felicitări băieţilor şi echipei mele. Am jucat cu o echipă care la Divizia B vrea să arate tuturor că poate să joace un fotbal bun. Eu cred că meritam să câştigăm, dar am văzut foarte multe greşeli la echipa mea. Nu cred că trebuie să oferim atâtea şanse, am făcut multe faulturi la 16-17 metri. Mă bucur că nu sunt accidentaţi. Au fost nişte băieţi care au convins că merită să joace şi în campionat, dar vreau să văd mai mult de la echipa mea. Dacă poţi să marchezi trebuie să o faci. 4-1 e un rezultat foarte frumos, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Erau jucători ca Moussa, care nu a jucat, Diakite şi Rashid, care au jucat prima dată împreună, dacă vorbim despre asta performanţa echipei mele e bună”, a declarat Csaba Laszlo, tehnicianul lui OSK Sepsi.

Formaţia din Covasna a eliminat-o în urmă cu un an şi o zi pe ASU Politehnica, în aceeaşi fază, dar la lovituri de departajare pe „Dan Păltinişanu”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.