Ripensia a sufocat Snagovul pentru o victorie vitală. Roş-galbenii, nevoiţi să revină...

Ripensia a sufocat Snagovul pentru o victorie vitală. Roş-galbenii, nevoiţi să revină după un gol de senzaţie al ilfovenilor GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Ripi” şi-a făcut singură viaţa grea în duelul de pe teren propriu cu „lanterna roşie” a Ligii 2. Timişorenii pregătiţi de Alex Pelici au ratat mult, dar s-au impus în cele din urmă cu 3-1, profitând şi de omul în plus pe final în faţa (încă) modestei Sportul Snagov. În mod surprinzător oaspeţii au condus la pauză prin reuşita spectaculoasă a fundaşului George Apostol însă au cedat până la urmă asalturilor gazdelor.

Ripensia putea începe cu 1-0 meciul de trei puncte obligatorii cu „combinata Carmen-Snagov”. În minutul 5 Lungu i-a aşezat cu capul mingea lui Chera, dar tânărul din banda stângă şi-a trecut prima mare ratare în cont, cu un şut peste buturi. A fost în schimb 0-1 în minutul 10. Nechita a centrat din banda dreaptă şi din mijlocul careului stopperul Apostol l-a copiat pe CR7, trimiţând din foarfecă, uşor cu boltă în dreapta lui Mociu.

După reuşita de senzaţie a oaspeţilor a mai trecut un sfert de oră până când roş-galbenii şi-au găsit busola. În minutul 28 Tudorache a încheiat poticnelile cu un şut pe lângă însă. Peste patru minute Voinea a reluat cu capul, dar portarul Micle a fost la post. Iar la faza următoare Tudorache l-a solicitat pe acest din nou. Mai mult, finalul primei părţi s-a mai încheiat cu două ratări ale lui Chera, a doua, chiar uriaşă. Fapt pentru care nici nu a mai revenit de la cabine. Popovici a trimis perfect în faţa careului mic, dar puştiul timişorean a înălţat mingea peste transversală.

Gazdele s-au confruntat şi cu câteva decizii bizare ale „centralului” venit tocmai de la malul mării. În minutul 49 Claudiu Marcu i-a refuzat un penalty clar lui Popovici, faultat în careu. A urmat un minut mai târziu bara lui Lungu. Dacă era să aibă cu adevărat ghinion Ripensia putea fi pedepsită în minutul 53 când Safsaf a scăpat pe o contră şi şutul său a fost deviat sub transversală, de unde Mociu s-a chinuit să-şi facă paşii pentru a respinge peste poartă.

Scăpată de această fază, echipa timişoreană a egalat în minutul 56 prin Voinea, care a preluat în careu, a făcut o piruetă şi a marcat cu un şut pe jos spre colţul lung. Misiunea ripensiştilor s-a uşurat apoi peste nouă minute, când Iulian Roşu a văzut …”roşu”, la o intrare prin alunecare asupra lui Tudorache. Moment în care banca oaspeţilor „a explodat”. Minutul 72 a adus şi golul mult dorite, cel de 2-1, în urma unei centrări din prima expediate de Adi Popa în buza porţii, de unde Popovici a deviat în dreapta lui Micle. Au mai fost şi alte şanse ratate tot de timişoreni, dar orice dubiu în privinţa punctelor s-a spulberat cu şapte minute înainte de final. După ce Popovici nu a reuşit să-l învingă a doua oară pe portarul snagovenilor, a făcut-o în schimb Voinea, cu capul, din centrarea aceluiaşi Popa.

Succesul oarecum aşteptat o plasează pe Ripensia pe locul 11 cu 11 puncte, două „peste linie”. Pentru roş-galbeni urmează o deplasare dificilă, la Cluj. Snagovul a rămas cu doar 1 punct în capătul „greşit” al clasamentului.

Ripensia: Mociu – A. Popa, Hecsko (cpt.), Apro, C. Lungu – T. Călin (80, Vasluian), Tudorache – Popovici, Voinea, Chera (46, Monea) – M. Staicu (76, Golda). Antrenor: Alexandru Pelici

Sportul Snagov: Micle – Dorobanţu, G. Apostol, Mocioacă, C. Novac – Răileanu, I. Roşu – Safsaf, Al. Nechita, Ad. Stoica (cpt., 46, Cubleşan), – Stere (46, R. Bucur; 69, Fl. Lungu). Antrenor: Viorel Dumitrescu

Emoţii şi nu prea

Alexandru Pelici era mulţumit de deznodământ, nu şi de ratările numeroase ale elevilor săi.


„E o victorie meritată după aspectul jocului. Multe ocazii de gol, pe care din păcate le irosim… Cred că ne-a lipsit şansa şi inspiraţia sau precizia în prima repriză. Pentru că altfel nu am fi intrat în dezavantaj (n.n. la pauză). Am avut situaţii clare de a marca, au avut un portar cu câteva intervenţii bune în prima repriză şi a doua. Nu poate fi pusă la îndoială victoria noastră. Ştiam că va fi un meci greu, Snagovul e o echipă care încearcă să joace fotbal, organizată, cu jucători tineri, muncitori, a încurcat-o şi pe Petrolul. Erau foarte importante cele trei puncte, în economia campionatului şi pentru poziţia noastră în clasament”, a declarat tehnicianul Ripensiei. Acesta nu a putut miza azi nici pe Călin Toma, suspendat la fel ca Fotescu, cel din urmă ispăşindu-şi cu această ocazie şi al doilea meci pe bară.

Oaspeţii s-au prezentat la Pădurea Verde fără „principal”, primul „pe foaie” a fost antrenorul secund Valentin Ivan. După ce clubul a fost preluat practic de patronul lui Carmen Bucureşti, grupare care a renunţat la locul de Liga a IV-a, probabil în vara viitoare actuala Sportul Snagov (fosta Metalul) îşi va mai schimbat o dată numele.

„Datorită lipsei de experienţă se întâmplă ca la presiunea pusă de echipa gazdă, să cedăm, să facem greşeli. Eu felicit cu această ocazie echipa gazdă. A avut răbdare, nu s-a pierdut cu firea, a meritat victoria cu prisosinţă. Este pentru noi un nou început de drum de trei săptămâni. Echipa e în creştere. Sperăm ca din fiecare greşeală să învăţăm şi să începem să punem şi noi probleme… Îmi pare rău că jucătorii nu au înţeles ce le-am transmis noi, şi faptul că nu ne-a surprins cu nimic echipa gazdă – îl cunoaştem foarte bine pe Alex Pelici, şi au făcut acele greşeli, probabil că în timp vor creşte şi ei. Sunt jucători noi, care au jucat foarte puţin la ligile superioare”, a spus şi Valentin Ivan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.