Sărbătoarea Vinului de la Șiria, eveniment cu muzică populară, cules de vie...

Sărbătoarea Vinului de la Șiria, eveniment cu muzică populară, cules de vie și sfințirea recoltei

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

A început culesul strugurilor şi localităţile din vestita podgorie a Aradului, care începe la mai puţin de 20 de kilometri de oraş, celebrează, ca în fiecare an, recolta generoasă a viilor întinse pe colinele Munţilor Zarandului. După sărbătoarea vinului de la Ghioroc, e rândul Şiriei, o altă localitate viticolă importantă, să se bucure de o nouă ediţie a festivalului vinului. Aerodromul „Charlie Bravo” din localitate va găzdui duminică, 8 septembrie, începând cu ora 17.00, cea de-a XI-a ediţie a Sărbătorii Vinului la Şiria, care, după tradiţionalul cules de vie, va începe cu sfinţirea recoltei şi va continua cu alte evenimente importante pentru viaţa comunităţii.

Cei prezenţi vor avea parte şi de un spectacol cu ansamblurile „Şiriana”, „Kolo” şi „Arădeana”  din Arad, „Armonia Mureşană din Sâmbăteni, grupul vocal „Podgorenii” din Şiria care aniversează 15 ani de existenţă, şi cu invitaţii speciali Florica Tomoioagă, Simona Costin, Ionuţ Mateş şi Cosmin Marta.

Podgoria Aradului, cunoscută şi sub numele de podgoria Miniş-Măderat, este una din cele mai vechi de pe actualul teritoriu al României, atestată încă de la începuturile Evului Mediu,  iar în vinacoteca de la Miniş se află cel mai vechi vin care există astăzi în ţară, produs în 1926. De mai bine de un deceniu, s-a încetăţenit obiceiul de a sărbători această importantă ocupaţie a locuitorilor din comunele viticole – Ghioroc, Şiria, Pâncota, Păuliş şi Covăsânţ – cu degustări de must şi vin, produse tradiţionale şi spectacole folclorice cu formaţii locale şi judeţene, dar şi cu invitaţi speciali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.