SCM Timişoara, la primul antrenament în formulă completă. Lotul pregătit de Dragan...

SCM Timişoara, la primul antrenament în formulă completă. Lotul pregătit de Dragan Petricevic, întărit cu un campion de la Oradea

0
DISTRIBUIȚI

„Leii din Banat” au revenit în sala „Constantin Jude” pentru pregătirea noului sezon. Cu multe schimbări în noul mandat al lui Dragan Petricevic, SCM Timişoara a mai transferat un jucător pentru postul 5. E vorba de Laci Lazar, sosit chiar de la campioana CSM Oradea.

Parchetul din „Olimpia” încă sclipea azi şi mai avea părţi lipicioase după lucrările prea lungi care s-au terminat în sfârşit la intrarea în luna septembrie. SCM Timişoara mai are „de tras” până la startul sezonului, dar lotul s-a conturat treptat. Şedinţa de azi a fost parţial deschisă şi publicului.

„A fost normal, chiar bine, având în vedere că suntem la primul contact cu sala după ce am venit din cantonament… Mirel Dragoste şi Bogdan Popa au fost în lotul naţional, nu au fost convocaţi pentru stagiu, suntem pentru prima dată toţi împreună. Având în vedere că acum se cunosc, e bine. Dar avem timp până pe 12 octombrie. Am avut programul nostru de pregătire fizică, luni şi marţi au fost câte două antrenamente, mai mult fizice. Se şi vede, felicitări lui Tiberiu Puta pentru un lucru bine făcut. Tot ce am lucrat afară trebuie să introducem în jocul echipei…”, a declarat Dragan Petricevic.

Laci Lazar, ultimul sosit

SCM-ul a mai luat un jucător şi pentru postul de pivot. Lazar (32 ani) e jucător autohton şi e totodată ultima mutare a „leilor”. Pivotul de 2,10 metri a avut o experienţă şi în Ungaria la Jaszbereny, dar şi la o altă echipă din LNB, BCMU Piteşti. A venit pe Bega de la bihoreni, cu care a câştigat titlul atât în 2018, cât şi în ediţia trecută. „Obiectivul meu este să-mi ajut echipa cât mai mult cu putință, să fiu de folos și să obținem cât mai multe victorii. Suntem trei pivoți de talie mare în lot, dar concurența face bine echipei. Te împinge să dai cât mai mult la fiecare antrenament, la fiecare meci”, a spus Laci Lazar.

„Am constatat că pe poziţia 5 Amaury şi Komatina, vor duce până la capăt sezonul, dar am observat că din toate posturile ăsta era singurul care nu pot să-l odihnesc în timpul antrenamentului… Consider că e o decizie inspirată, ne-am sfătuit, lucru observat din cantonament. Nu am observat ceva greşit, ci că trebuie să mai întărim o poziţie, că riscăm o accidentare sau suprasolicitare, mai ales că Komatina nu e la prima tinereţe. Nu vom mai aduce niciun jucător, fie că e străin sau român.


Sunt mulţumit de lot, de ce avem în acest moment, caracterul acestei echipe. Sunt plăcut surprins de cât de repede s-a creat o chimie între ei”, a precizat Petricevic.

Un alt jucător autohton în care bănăţenii îşi pun mari speranţe e Mirel Dragoste, aflat alături de Bogdan Popa în programul echipei naţionale în vara ce tocmai a trecut, astfel că cei doi pierduseră stagiul bosniac al alb-violeţilor. Cu România vor evolua în februarie contra unor granzi precum Spania şi Israel.

„Sunt foarte încântat de echipa pe care o avem, îmi pun mari speranţe în echipă şi în domnul antrenor, care ne va pregăti bine pentru fiecare meci… Un pic e mai complicat la început, până te obişnuieşti cu noua echipă, noul oraş, dar în scurt timp voi fi okay. Nu m-am uitat pe ce loc a terminat Timişoara anul trecut, am venit cu mare drag aici, ştiind că vom fi o echipă competitivă, cu ambiţii mari… Cu Sibiu am avut o performanţă pot să spun istorică, pentru că am câştigat Cupa României şi am ajuns până în finala campionatului, dar, de ce nu, poate voi reuşi şi cu Timişoara (…) Pot să spun că e concurenţă mare, dar fiecare luptă pentru locul lui, fiecare îşi doreşte să fie în teren, să ajute cât poate de mult echipa”, a conchis Dragoste.

Lotul „leilor”:Mirel Dragoste (1), Troy Franklin (1), Cristian Mocrițchi (1), Nikola Pesakovic (2), Robert Schipor (2), Sherwood Brown (3), Alexandru Coconea (3), Anders Abu Teir (3), Bogdan Penciu (3), Milos Komatina (4), Adam Mirkovic (4), Bogdan Popa (5), Amaury Gorgemans (5) şi Laci Lazar (5).

Sâmbătă, la ora 18.00, SCM Timişoara va disputa un amical pe teren propriu cu formaţia din Vrşeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.