Se caută o nouă firmă care să reabiliteze fațada Liceului „Lenau” din...

Se caută o nouă firmă care să reabiliteze fațada Liceului „Lenau” din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

liceul lenau

Primăria Timișoara caută o nouă firmă care să reabiliteze fațada clădirii care adăpostește Liceul Teoretic Nikolaus Lenau. În acest sens, recent, a fost lansată licitația de execuție a acestor lucrări. Astfel, Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, a precizat că în anul 2020, când unitatea de învățământ va împlini 100 de ani de activitate, liceul va fi complet reabilitat.

„Un șantier cu o istorie zbuciumată: două licitații de execuție realizate, în ambele dăți firmele contractante au intrat în insolvență și ne-am văzut nevoiți să reziliem contracte.


Saga aspectului exterior al Liceului Nikolaus Lenau se apropie însă de sfârșit. Am publicat pe Sistemul de achiziții publice licitația de execuție pentru reabilitarea fațadelor, restaurarea porții, montarea pavajului și alte lucrări conexe. Termenul de execuție preconizat va permite liceului să sărbătorească cei 100 de ani de activitate (2020) complet reabilitat”, a precizat Dan Diaconu.

Clădirea care adăpostește Liceul Nikolaus Lenau a fost construită în anii 1878 – 1879 pe locul vechiului teatru comunal și fosta primărie rasciană. Noul edificiu a fost construit de către arh. Ioan Reiber pe vechea bază folosindu-se și unii pereți din clădirea teatrului. În vechea clădire a concertat Franz Liszt, a dirijat Johann Strauss – fiul, iar poetul Mihai Eminescu a participat la prezentarea unor spectacole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.