Se deschide traficul peste Podul Dragalina, începând de luni. Cum vor circula...

Se deschide traficul peste Podul Dragalina, începând de luni. Cum vor circula tramvaiele

0
DISTRIBUIȚI

dragalina

Este oficial. Începând de luni, 30 septembrie, traficul se redeschide pe Podul Dragalina din zona Iosefin, aflat în șantier de peste un an.

Odată cu traficul rutier, se dă drumul și la circulația tramvaielor peste pod. Astfel, Societatea de Transport Public Timișoara a anunțat, astăzi, că liniile de tramvai 1, 8 și 9 vor reveni la vechile trasee, cu capăt de linie la Gara de Nord.

Prin urmare, traseul liniei de tramvai 1 va fi: Gara de Nord – Piaţa Mocioni (Sinaia) –Piaţa Sf. Maria – Piaţa 700 – Piaţa Traian – Prinţul Turcesc – Meteo (Pădurea Verde) – Gara de Est – Piaţa Badea Cârţan – Piaţa Traian – Piaţa 700 – Piaţa Sf.


Maria – Piaţa Mocioni (Sinaia) – Gara de Nord.

Traseul liniei de tramvai 8 va fi: Gara de Nord – Piaţa Mocioni (Sinaia) – Piaţa Sf. Maria – Piaţa Bălcescu – Olimpia (Complex Studenţesc) – Banatim – Piaţa Gheorghe Domăşnean (A.E.M.) – Ciarda Roşie şi retur pe acelaşi traseu.

Traseul liniei de tramvai 9 va fi: Gara de Nord – Bulevardul Dâmboviţa – B-dul Liviu Rebreanu – Piaţa Gheorghe Domăşnean (A.E.M.) – Ciarda Roşie şi retur pe acelaşi traseu.

„Pentru o mai bună deservire a publicului călător, pe traseul liniei 9, numărul mijloacelor de transport va fi suplimentat cu o unitate”, a informat STPT.

De altfel, vineri, Nicolae Robu declara că se lucrează cu toate forțele astfel încât traficul să poată fi reluat începând de luni peste Podul Dragalina.

„Rămân cu această dorință și speranță că luni vom da drumul la trafic. Fac precizarea că termenele de finalizare a celor două poduri sunt martie, respectiv aprilie 2020. Nu este nicio întârziere în realizarea acestor poduri, le vom finaliza înainte de termen. Se lucrează cu toate forțele pentru ca luni să dăm în folosință Podul Dragalina. Mobilizarea este maximă și la Podul Eroilor. Parapeții, balustrada nu vor fi finalizate pe Podul Dragalina, dăm drumul la circulație pietonal, circulația tramvaielor și a mașinilor”, a explicat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.