Sfârșitul lunii septembrie, noul termen pentru deschiderea podului Dragalina

Sfârșitul lunii septembrie, noul termen pentru deschiderea podului Dragalina

0
DISTRIBUIȚI

podul dragalina

După ce nu s-a reușit deschiderea podului Dragalina din zona Iosefin, aflat în șantier de aproape un an și jumătate, înainte de începerea școlii, Nicolae Robu a venit, astăzi, cu un nou termen. Astfel, potrivit primarului Timișoarei, până la sfârșitul lunii septembrie se va putea circula pe acest pod, având în vedere că lucrările se apropie de final.

„Se desfășoară lucrări la cele două poduri. Am fost ieri pe cele două șantiere și era mobilizare serioasă. Podul Dragalina va fi gata mai întâi și apoi la scurt interval de timp îi va veni rândul și podului Eroilor.


La Dragalina erau ultimele preparative în vederea turnării asfaltului, s-a ajuns la momentul în care aproape se toarnă primul strat de asfalt, în final se va veni cu stratul de uzură. Acum se făceau preparativele în vederea egalizării cu acel asfalt. Mai mult de lucru va fi la pod la balustradă, la parapeți. Dar partea carosabilă, trotuarele, pistele de biciclete și liniile de tramvai vor deveni funcționale cât de curând. Ne dorim din tot sufletul să dăm în uz acest pod cât mai repede. Ambele poduri ne dorim, dar podul Dragalina este mai important pentru trafic decât Eroilor”, a afirmat Nicolae Robu.

În final, primarul Timișoarei a precizat că „în mod sigur” se va putea circula pe podul Dragalina până la sfârșitul acestei luni. „Garantez asta. Doamne ferește ce să mai apară neprevăzut ca să nu se poată materializa acest lucru”, a conchis Nicolae Robu.

Lucrările la podul Dragalina sunt realizate de Tehnodomus SRL și costă peste cinci milioane de lei, fără TVA, iar cele de la podul Eroilor sunt efectuate de Superconstruct SRL și Pod Construct SRL, în schimbul unei sume de peste trei milioane de lei. Șantierul a fost deschis în luna mai 2018 și ar fi trebuit să fie finalizat în 10 luni. Lucrările la Podul Eroilor au fost început tot atunci și ar fi trebuit să fie gata în nouă luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.