Simonis: Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva se deschide la sfârșitul...

Simonis: Lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva se deschide la sfârșitul lunii septembrie. Constructorul a dat în jduecată CNAIR

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD Alfred Simonis a anunțat, astăzi, la finalul conferinței de presă că lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva se va deschide la sfârșitul lunii septembrie.

„Acum, în timpul conferinței, am primit confirmare prin sms de la ministrul Transporturilor, Răzva Cuc, că până la finalul lunii septembrie dau drumul la lotul 3. Este posibil ca muncitorii de la CNAIR să continue lucrările după deschiderea autostrăzii. Oricum, este mai bine decât să se circule pe actualul drum”, a declarat Simonis.

La finalul lunii august, CNAIR a decis unilateral rezilierea contractului pentru lotul III al autostrăzii Lugoj-Deva, deși acesta se afla la un stadiu de 99% stadiu fizic.


Tronsonul a fost preluat de Compania de Drumuri, care, de nouă zile, nu efectuază nicio lucrare pe acest lot, pentru a-l putea da în trafic.

Lotul era finalizat încă de la mijlocul lunii august, însă o comisie de la CNAIR a refuzat începerea procedurilor de recepţie pentru cei 21 de kilometri construiţi între Ilia şi Holdea. Compania a decis să deschidă doar lotul 4 din Autostrada Lugoj-Deva şi să preia forțat de la constructorul lotului III bretelele care să permită descărcarea traficului.

Constructorul a transmis că Ministerul Transporturilor a reziliat contractul în mod abuziv şi ia în calcul să acţioneze statul român în judecată. În comunicatului de presă transmis de antreprenorul spaniol, imediat după reziliere, se face referire la șantaj și răzbunare.

Asocierea Teloxim Con – Comsa SAU – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes a dat în judecată CNAIR, după decizia de reziliere a contractului pentru lotul III al autostrăzii Lugoj-Deva. Dosarul a fost înregistrat ieri la Tribunalul București și are drept obiect „ordonanță președințială”. Deocamdată, nu a fost stabilit un prim termen ce judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.