A sunat clopoțelul pentru aproape 100.000 de elevi din Timiș. Gafa făcută...

A sunat clopoțelul pentru aproape 100.000 de elevi din Timiș. Gafa făcută de primarul Robu la o festivitate de deschidere FOTO

0
DISTRIBUIȚI

elevi colegiul banatean

Emoții pentru cei aproape 100.000 de elevi din Timiș. Astăzi, în toate cele 608 de unități de învățământ din județ a sunat clopoțelul. Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, micuții înscriși în șase unități de învățământ vor fi nevoiți să învețe în spații care nu dețin autorizație sanitară de funcționare.

La fel ca în anii precedenți, politicienii s-au înghesuit să ia parte la festivitățile de deschideri de an școlar de la unitățile de învățământ de elită din Timișoara. De exemplu, forfotă mare a fost și în curtea Colegiului Național Bănățean, unde, pe lângă numeroșii elevi, părinți și profesori, și-au făcut prezența și primarul Nicolae Robu, fostul președinte al consiliului județean Titu Bojin, în prezent director al Administrației Bazinale de Apă Banat, deputatul Pro România Adrian Pau, precum și deputatul liberal Marilen Pirtea.

Nicolae Robu și-a început discursul cu o gafă, spunând că „îmi place să particip la ceremoniile de deschidere a anului universitar”. Apoi, edilul-șef s-a lăudat cu faptul că Primăria Timișoara se preocupă să creeze condiții cât mai bine în această școală, și nu numai.

„În general ne preocupăm. Dar sunt câteva școli în oraș care și-au dovedit capacitatea, s-au dovedit a fi școlile de elită ale orașului nostru, și noi ne mândrim cu ele, ne bucurăm că din ele ies copii foarte bine pregătiți. Evident, le și ajutăm mai mult decât pe cele care au rezultate mai slabe.


Vă dau o veste bună: este în proiectare sala de sport. Din păcate, ne-a trebuit foarte mult până când am reușit să înlăturăm acea dărăpănătură. Noi vrem să facem, iar alții fac tot posibilul să ne împiedice. Nu reușesc niciodată, numai că ne întârzie, atâta tot. Dar noi trecem peste toate obstacolele. Ne bucurăm că tot ce este aici în jur este al nostru, al municipiului Timișoara. Primăria a cumpărat tot campusul și acum și posibilitatea să investim aici. Am început s-o facem”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a ținut și să precizeze faptul că cetățenii se mișcă mai ușor prin oraș după ce „toate au fost puse la punct”.

Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean din Timișoara, a venit și cu o veste bună pentru elevi. Astfel, acesta a anunțat că unitatea de învățământ va avea, în premieră în zona de vest a țării, un laborator de robotică. O mână de ajutor în amenajarea acestui laborator au dat-o și cluburile Rotary din Timișoara, care au donat întreaga sumă de bani strânsă din vânzarea biletelor pentru Cursa Rățuștelor cu scopul sprijinirii acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.