Târgul Meșterilor Populari, la Timișoara. Vezi ce evenimente sunt programate

Târgul Meșterilor Populari, la Timișoara. Vezi ce evenimente sunt programate

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Satului Bănăţean găzduieşte, din 20 până în 22 septembrie, cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari, unul din cele mai importante evenimente anuale pe care acesta le  organizează.

Prin continuitatea acestui târg, care are deja o tradiţie destul de lungă, se doreşte conservarea tradiţiilor meşteşugurilor artistice şi reîntâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din diferite zone etnografice ale ţării. La această ediţie, şi-au anunţat prezenţa în jur de 60 de artizani şi meşteri în prelucrarea lutului, lemnului, osului sau metalului, în arta ţesutului, a măştilor şi podoabelor populare sau a împletiturilor, meşteri iconari sau care realizează diferite obiecte de sfoară, instrumente muzicale, dantelărie, şi, desigur, nu vor lipsi bucatele tradiţionale.

Deschiderea festivă a târgului va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, între orele 10.00 şi 11.00, iar programul va fi între orele 10.00 şi 20.00.


Expoziţia va fi cu vânzare, iar duminică, între ora 13,.0 şi 14.00, va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor, cu o tombolă cu premii constând din obiecte etnografice donate de meşterii populari. În ambele zile, muzica populară va răsuna din plin pe scena din incinta muzeului.

Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.