Tergiversări în construcţia tribunei la arena „Ştiinţa”, blocaje noi la „Polivalenta” Politehnicii....

Tergiversări în construcţia tribunei la arena „Ştiinţa”, blocaje noi la „Polivalenta” Politehnicii. Ce spune rectorul Viorel Şerban despre proiecte

1
DISTRIBUIȚI

Timişoara nu se va lăuda prea curând nici cu proiecte mai mici de infrastructură sportivă. Atât Sala Polivalente a Politehnicii, rămasă nefinalizată, cât şi lucrările pentru o nouă tribună la arena „Ştiinţa”, vor mai întârzia conform rectorului UPT, Viorel Şerban. Acesta s-a arătat dezamăgit că în cazul primeia, nici noua firmă care a câştigat licitaţia nu e una serioasă.

La începutul anului primarul Nicolae Robu anunţa vestea bună că „Polivalenta” de pe strada dr. Aurel Păunescu Podeanu, cea a cărei construcţie a demarat în 2010(!), în locul celor de la Marrati au venit cei de la V&G Herneacova. Deşi mai sunt câteva luni din 2019 nici acum sala care ar trebui să găzduiască 2.500 de locuri nu e aproape să-şi deschidă porţile deja învechite. 

„Din păcate a câştigat o firmă care se pare că nu e foarte interesată în a finaliza construcţia. Avem cu ei foarte multe discuţii, blocaje. Cred că între 75-80% era gata. Am sperat că noua firmă va pleca în trombă în acest an, reparaţia, ce era cerut de reparat şi finalizat. Căci majoritatea echipamentelor există, deci nu era riscul blocării la acele licitaţii.


Iată însă că nu se întâmplă mare lucru, sunt total dezamăgit şi nu identific în momentul de faţă o soluţie prin care să-i facem fie pe reprezentanţii acelor firme să lucreze, fie să reziliem contractul şi să facem o nouă licitaţie. E incredibil ce se întâmplă în această zonă…”, a declarat Viorel Şerban la emisiunea „Tribuna polisportivă”, de la postul TeleU.

Nici la arena din centrul oraşului, pe care evoluează ASU Politehnica în Liga a II-a, nu s-au început încă lucrările al viitoarea tribună modernă prevăzută în zona în care se află acum terenurile de minifotbal. Lucrările la proiectul ce se ridica la o valoare de aproape 5 milioane euro trebuiau să înceapă la mijlocul lui 2018, dar şi în acest caz s-a întâlnit un blocaj. „…lucrurile au tergiversat aproape un an de zile, ca urmare a noilor măsuri întreprinse de structurile care contribuie la aprobarea unui astfel de proiect, printre care ISU, dar nu numai, şi care ne-au cerut modificarea proiectului la noile condiţii cerute de siguranţă… Modificarea proiectului şi aducerea lui la zi a însemnat o reluare a întregului ciclu de aprobarea finanţării. Mai mult ca sigur că anul acesta vom avea licitaţia privind construirea tribunei cu parcare, tot complexul, infrastructura care să asigure condiţii nu doar de performanţă, ci şi de pregătire a sportivilor. Şi la anul mai mult ca sigur va începe. Fiind una destul de simplă, de beton, cred că lucrurile vor merge repede, dar să nu o spun cu certitudine. Aţi văzut ce se întâmplă, câştigă firme care nu au nici în clin, nici în mânecă  cu zona asta de construcţii. Apar procese, contestaţii, e o nebunie ce se întâmplă”, a mai spus Viorel Şerban pentru aceeaşi sursă.

 

1 COMENTARIU

  1. Dar nu sau fixat termene de finalizare a lucrarilor in acel contract ? Cine a semnat contractul din partea beneficiarului , femeia de servici sau paznicul ?!?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.