Timișoara 2021, mai bine promovată la târguri naționale și internaționale. Ce parteneriat...

Timișoara 2021, mai bine promovată la târguri naționale și internaționale. Ce parteneriat a fost semnat cu Ministerul Turismului

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara primește un sprijin important cu scopul promovării din punct de vedere turistic pentru anul 2021, când va deține titlul de Capitală Culturală Europeană. Astăzi, la sediul Consiliului Județean Timiș, a fost semnat un protocol de colaborare între Asociația TM2021 și Ministerul Turismului, eveniment la care a participat și ministrul Bogdan Trif.

„Am avut o întâlnire de o oră și jumătate cu hotelieri din Timiș, reprezentanți ai infocentrelor din Timiș, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, Primăria Timișoara, Centrul de Promovare Turistică al Consiliului Județean Timiș, la care a participat și ministrul Turismului, Bogdan Trif. A fost o întâlnire interesantă. Dar cel mai important este semnarea acordului de parteneriat dintre Asociația Timișoara 2021 și Ministerul Turismului, care reprezintă un moment important pentru noi”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, ministrul Turismului a precizat că deținerea titlului de Capitală Culturală Europeană reprezintă pentru Timișoara o rampă de lansare, astfel că orașul ar putea ajunge să fie cunoscut în întreaga lume.

„Am stabilit să ne întâlnim la București pentru a discuta, astfel încât să ne asigurăm că totul este pus la punct pentru anul 2021.


Eu provin din Sibiu și știu ce importanță a avut anul 2007, când Sibiu a deținut titlul de Capitală Culturală Europeană. A fost o rampă de lansare, Sibiu a devenit cunoscut în întreaga lume, au venit turiști de pe tot mapamondul. După 2021 trebuie să știți să profitați la maximum de faptul că ați fost Capitală Culturală Europeană și să aduceți un număr cât mai mare de turiști. Ar trebui ca toate autoritățile locale să muncească, astfel încât 2021 să vă prindă cu lecțiile făcute. Trebuie să avem o strategie de promovare defensivă. Ca urmare a semnării acestui protocol, vom asigura promovarea proiectului Timișoara 2021 prin toate mijloacele pe care ministerul le are”, a declarat ministrul Bogdan Trif, la Timișoara.

Totodată, Simona Neumann, directorul executiv al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană, a precizat că în urma semnării acestui protocol cu Ministerul Turismului, orașul va fi promovat în mai multe târguri naționale și internaționale.

„Cred că semnarea acestui acord cu Ministerul Turismului este foarte important pentru că Timișoara Capitală Culturală Europeană nu este doar un proiect cultural, ci unul menit să atragă turiști pentru Timișoara și pentru regiune. Prin semnarea acestui parteneriat vom beneficia de prezența la târguri naționale și internaționale și vom putea promova proiectul Timișoara 2021, județul Timiș, dar și regiunea. Proiectul Timișoara 2021 este un proiect al orașului, dar reprezintă și România, județul Timiș și regiunea de vest a României„, a afirmat Simona Neumann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.