Timişoara Saracens a fost învinsă acasă de Steaua. „Leii” au pierdut şefia...

Timişoara Saracens a fost învinsă acasă de Steaua. „Leii” au pierdut şefia SuperLigii

0
DISTRIBUIȚI
Timişoara Saracens / Facebook

Timişoara Saracens a suferit cel de-al doilea eşec la rând în SuperLiga 2019-20. După cel din derby-ul din Maramureş, „leii” au fost depăşiţi în propriul fief de Steaua Bucureşti, scor 13-20. În urma acestui rezultat bănăţenii au pierdut şefia în clasament.

Bănăţenii nu au început rău pe un „Dan Păltinişanu” lipsit de „atmosferă”. Luke Samoa a marcat din prima lovitură de pedeapsă dictată în minutul 19, după un start foarte echilibrat. Imediat Fl. Vlaicu a restabilit egalitatea prin acelaşi procedeu şi tot el i-a dus pe „militari” pentru prima dată în avantaj în acest joc (3-6).

Mai mult, în minutul 29 Ionuţ Dumitru a profitat de o breşă în defensiva gazdelor şi a înscris primul eseu al partidei. Vlaicu a transformat pentru 13-3. Scorul pauzei a fost stabilit de Luke Samoa, cu o nouă lovitură de pedeapsă transformată în contul timişorenilor.

Partea secundă s-a reluat de la 6-13, la mijlocul mitanului gazdele au evoluat în inferioritate numerică iar bucureştenii s-au distanţat pe tabelă după ce Dumitru „a recidivat” cu eseu în minutul 56.


Vlaicu a făcut 20-6 pentru Steaua prin transformare. Înainte de împlinirea unei ore de joc Taupaki s-a accidentat grav şi a părăsit terenul pe targă. Luke Samoa a încercat să reducă din diferenţă dintr-o penalitate dictată la distanţă, dar nu a găsit beţele.

Totuşi, timişorenii au forţat pe final şi D. Lazăr a reuşit să culce balonul cu molul când mai erau mai puţin de patru minute pe ceas din meci. Samoa a transformat şi a strâns scorul la 13-20, practic o distanţă de încă un eseu cu transformare. „Sarazinii” au mai avut apoi ocazia unui atac, dar nu au reuşit să-l ducă la bun sfârşit.

Timişoara Saracens: Lungu, Rădoi, Halalilo, Popârlan (cpt.), D. Lazăr, Morrison, Neculau, Strătilă, Rupanu, Jipa, Simionescu, Maliepo, Vl. Popa, Zaharia, Samoa. Rezerve: Căpăţînă, Taupaki, German Aranda, Iftimiciuc, Sabău, Shamkharadze, Hinckley, Manumua. Antrenor: Sosene Anesi.

Vasile Rus, vizat de o suspendare pentru rasism

Timişorenii au fost lipsiţi azi de serviciile lui Vasile Rus. Experimentatul „sarazin” va fi probabil suspendat multe runde după un incident cu Ratu Taniela în derby-ul de la Baia Mare, cedat de bănăţeni. Jucătorul bănăţenilor i-ar fi adus injurii cu tentă rasistă rugbistului gazdelor şi cazul a fost judecat de Comisia de Disciplină. Deşi oficial nu a fost anunţat nimic, Taniela a lipsit şi el de la ultima partidă a „zimbrilor”, care s-au impus mai devreme cu 52-15 la Cluj. Rus nu ar fi pentru prima dată suspendat pe o perioadă îndelungată. La finele lui 2014 el a fost suspendat 10 luni, ulterior la începutul lui 2015 pedeapsa pentru o jignirea unui oficial de joc (n.r. Vlad Iordăchescu) i-a fost redusă la patru etape.

Următorul joc al „leilor” timişoreni va fi tot acasă, cu Tomis Constanţa, ultima etapă din returul SuperLigii. Duel programat vineri, 4 octombrie, de la ora 12.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.