Timișorenii, invitați în Banatul Sârbesc pentru cea mai veche şi cea mai...

Timișorenii, invitați în Banatul Sârbesc pentru cea mai veche şi cea mai mare sărbătoare a strugurilor din Serbia

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-953006485">

Consulatul general al Republicii Serbia din Timişoara, Uniunea Sârbilor din România, Organizaţia Turistică din Vârşeţ şi preşedintele Asociaţiei Ordinului Vinului B.V.R. Sfântul Teodor – o organizaţie internaţională cu sediul la Paris care promovează cultura vinului, istoria sa şi beneficiile acestei licori preţuite atât de săraci, cât şi de poeţi sau boemi – au promovat şi în acest an la Timişoara festivalul „Zilele culesului de struguri” de la Vârşeţ, ajuns la cea de-a LXII-a ediţie, cu materiale promoţionale şi un program artistic prezentat în faţa restaurantului Lloyd din Piaţa Operei.

Deliciile festivalului

Timişorenii şi toţi bănăţenii sunt invitaţi să ia parte la tradiţionalul festival care se desfăşoară între 19 şi 22 septembrie şi este cea mai veche şi cea mai mare sărbătoare a strugurilor din Serbia.

Numărul vizitatorilor este şi el în creştere; numai anul trecut Vârşeţul a fost vizitat, în zilele festivalului, de peste 100.000 de turişti, dintre care în jur de 25.000 au fost din România. Cu toţii au fost atraşi atât de târgul de struguri şi vin, de specialităţile culinare fierte în oale de pământ sau rumenite la proţap, cât şi de numeroasele manifestări culturale şi sportive şi de alte oferte comerciale ale acestor zile.

Carnaval, muzică şi premii

Şi în acest an, Organizaţia Turistică din Vârşeţ, principalul organizator al festivalului, doreşte să ofere celor prezenţi un spectacol grandios, aşa cum i-a obişnuit pe vizitatorii festivalului în fiecare an. Încă din prima zi se va sărbători culesul strugurilor şi va fi aleasă „Miss Vin” a acestei ediţii, iar deschiderea oficială va avea loc vineri seara, când cheia oraşului va fi predată celui care va fi primarul oraşului pe durata sărbătorii. Copiii vor avea parte sâmbătă de un carnaval cu mai multe manifestări culturale şi artistice, de la ora 19.00 vor intra în scenă Cavalerii Vinului, iar de la ora 21.00 va urca pe scenă OK Band, urmată, la ora 23,00, de Alen Islamović.

Duminică, în ultima zi a festivalului, în centrul oraşului va putea fi admirată parada festivalului, la care sunt aşteptaţi peste 500 de participanţi din toate ţările vecine. Ca în fiecare an, la ora 14,00 va avea loc un moment mult aşteptat, acela al micilor „paraşute” cu struguri, lansate dintr-un avion care va zbura deasupra oraşului. În fiecare din cele 150 de pacheţele se va afla câte un cupon câştigător iar cei care vor reuşi să prindă un asemenea „trofeu”, pot ridica premiile de îndată, de la sediul Organizaţiei Turistice Vârşeţ. Închiderea festivalului va fi marcată de un concert cu Amadeus Band, care va începe la ora 20.00.

Drumul vinului, crame şi oferte speciale

Pe lângă programul propriu-zis al festivalului, trebuie menţionată tradiţionala excursie pe drumul vinului, vizitarea podgoriilor aflate pe dealurile din jurul Vârşeţului şi a cramelor din împrejurimi, deschise în aceste zile, care, împreună cu toate restaurantele din oraş, au o ofertă specială de vinuri în aceste zile. Toate informaţiile şi detaliile pot fi obţinute de la Organizaţia Turistică din Vârşeţ.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.