Traficul aerian de pasageri pe Aeroportul Timișoara, în creștere în prima jumătate...

Traficul aerian de pasageri pe Aeroportul Timișoara, în creștere în prima jumătate a anului

0
DISTRIBUIȚI

Aeroportul International „Traian Vuia” din Timișoara anunță că a înregistrat, în primele şase luni ale acestui an, un trafic intern de 225.120 de pasageri, în creștere cu 12,2 la sută. Ruta internă cea mai frecventată este Timișoara – București.

Potrivit unui comunicat transmis astăzi de Aeroportul International Timișoara, în primul semestru al acestui an traficul intern de pasageri înregistrat de Aeroportul Timișoara a crescut cu 12,2% față de 2018, atingând valoarea de 225.120 pasageri.

Ruta Timișoara – București a înregistrat o creștere de 14,5%, comparativ cu anul trecut, ajungând la un număr de 219.466 de pasageri transportați în primele șașe luni.


Astfel, această rută a devenit cea mai frecventată destinație internă din România.

În același timp, a crescut și numărul celor care aleg să zboare pe ruta Timișoara-Iași, unde s-au înregistrat un număr de 6.101 de pasageri, cu 8,9% mai mult față de anul trecut.

Numărul de pasageri transportați aerian la/de la București poziționează Aeroportul Internațional Timișoara pe locul al doilea, în clasamentul național. În fruntea clasamentului este Aeroportul Otopeni, iar locul al treilea este ocupat de Aeroportul Cluj-Napoca.

„Acest indicator, al traficului intern de pasageri, dovedește o dinamică crescută și continuă a activităților economice dintre cei doi poli economici, Timișoara-Arad și București. În același timp, demonstrează și mobilitate, oportunități de afaceri în interesul părților, schimb de experiență culturală, educațională și profesională între cetățeni. Ne-am propus prin planul managerial să putem menține constant, stabil și în condiții de eficiență economică, un număr de pasageri într-o continuă creștere sănătoasă, în concordanță cu realitățile socio-economice ale zonei de captare a pasagerilor din Regiunea de Vest a României”, arată în comunicat directorul Aeroportului Internațional Timişoara, Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.