Un bărbat i-a oferit unui polițist bani și motorină ca să fie...

Un bărbat i-a oferit unui polițist bani și motorină ca să fie iertat că a condus beat

0
DISTRIBUIȚI

Un bărbat este cercetat pentru dare de mită, după ce i-a oferit unui polițist, în repetate rânduri, bani și motorină pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal după ce l-a prins băut la volanul unei automacarale.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Arad au prins, astăzi, în flagrant un bărbat în timp ce oferea suma de 250 lei unui polițist din cadrul Poliţiei orașului Lipova pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal după ce l-a prins conducând sub influența alcoolului.

Potrivit unui comunicat al DGA, polițistul a observat luni dimineața, pe o stradă din Lipova, o automacara care nu a oprit la o trecere de pietoni și a pornit în urmărirrea acesteia.

După ce a reușit să oprească automacaraua, polițistul l-a testat pe șofer cu aparatul etilotest și a constatat că acesta avea o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat și l-a dus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

„În intervalul de timp de la oprirea autovehiculului și până la unitatea medicală, conducătorul auto i-a oferit în repetate rânduri polițistului suma de 300 de lei și <motorină> pentru a-l <ierta> și a nu-i întocmi dosar penal pentru fapta săvârșită.


Agentul de poliție a refuzat categoric oferta și, în conformitate cu obligațiile legale, a sesizat SJA Arad cu privire la situația de fapt descrisă mai sus”, se arată în comunicat.

După organizarea flagrantului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus începerea urmăririi penale faţă de șofer pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Acesta este cercetat în stare de libertate.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.