Un drum județean important, pe care mii de timișeni pot ajunge mai...

Un drum județean important, pe care mii de timișeni pot ajunge mai repede la Lugoj, a fost asfaltat pentru prima oară FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Mii de persoane care locuiesc în zona de est a județului Timiș vor putea ajunge mai ușor la Lugoj. Asta după ce un drum de pământ, care scurtează cu aproximativ 20 de kilometri distanța până în municipiu, a văzut pentru prima dată asfaltul. Este vorba de drumul județean care leagă Valea Lungă Română de Cliciova și care a fost modernizat cu bani de la Guvern, prin PNDL, și din bugetul Consiliului Județean Timiș.

Investiția pentru modernizarea drumului care are o lungime de aproape cinci kilometri se ridică la 4,7 milioane de lei. Lucrările au început în luna martie a acestui an și au fost finalizate în septembrie, cu o lună mai devreme decât termenul limită. Noul drum modernizat a fost inaugurat astăzi, în prezența reprezentanților Consiliului Județean Timiș.

„Ne aflăm astăzi în zona de est a județului, unde inaugurăm un drum important pentru această zonă, un drum care leagă comuna Bethausen de comuna Coșteiu. Mai exact, drumul dintre satul Cliciova și Valea Lungă Română. Acest drum județean pe care-l inaugurăm astăzi are o lungime de 4,9 km și este finanțat din fonduri guvernamentale și bineînțeles din bugetul propriu al consiliului județean. Drumul se prezintă în condiții foarte bune de trafic și este important că întreaga zonă de est a județului, Bethausen, Balinț, Ohaba și zona spre Mănăștiur este cu un acces mult mai facil spre municipiul Lugoj”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

De asemenea, primarul comunei Bethausen, Ioan Lihoni, a precizat că drumul județean proaspăt inaugurat este unul foarte circulat.

„Acest culoar proaspăt deschis vine de la Lipova și merge la Lugoj, un culoar care face legătura între două județe.


Pentru noi a fost vital, mai ales pentru comuna Bethausen, comuna Ohaba Lungă. Este un drum circulat, uneori se merge în coloană, pentru că sunt doar 12 km până în Lugoj din comuna Bethausen. Sper să ne țină cât de mult și să avem noroc de el. Este cel mai scurt drum spre Lugoj. Sperăm că domnul președinte ne ajută ca pentru Bethausen să mai facem o urcare pe autobandă, care este vitală pentru comună, pentru dezvoltarea ei. Dacă ne ajută, îl vom face și cetățean de onoare al comunei”, a afirmat primarul comunei Bethausen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.