Una din cele mai de succes formații pop din Ungaria, Neoton Familia,...

Una din cele mai de succes formații pop din Ungaria, Neoton Familia, susține un concert extraordinar la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Una din cele mai de succes formații de muzică pop din Ungaria, Neoton Familia, va susține un concert extraordinar la Timișoara, evenimentul find inclus în cadrul celei de-a patra ediții a Zilelor Culturale Maghiare, care se vor desfășura în perioada 26 – 29 septembrie.

Formația maghiară Neoton a luat naștere în 1965 în Budapesta, iar primul lor succes a fost melodia „Nekem eddig Bach volt a mindenem“, piesă care a câștigat locul secund în cadrul concursului național Ki Mit Tud? din 1968.

Primul lor disc a apărut în 1971 sub numele de Bolond város, iar adevărata consacrare internațională a formației a venit în 1979 când trupa a susținut un recital în cadrul festivalului MIDEM din Cannes.


În același an au lansat albumul Napraforgó, care a devenit un succes major. Discul a fost editat și în limba engleză sub numele de Sunflower, find lansat în 13 țări și ocupând poziții fruntașe în topurile din Japonia, Danemarca și Filipine. Hitul „Santa Maria” a ajuns pe locul unu în Ungaria și a ocupat poziții fruntașe în Spania și Japonia, iar cel de-al doilea single „Lord of the mountain” a avut deasemenea un succes internațional, la fel ca și „Don Quijote”, care a devenit cel mai mare hit al lor. Piesa „Marathon”, a fost compusă pentru Olimpiada de la Moscova din 1980, iar printre cele mai cunoscute compoziții ale lor se numără Holnap Hajnalig, Hétvégi Motorozás, Vándorének , Egy Kis Nyugalmat, Eszterlánc, Nem Szállunk Ki A Hajóból sau Szédült Napraforgó.

Componența actuală a formației este Csepregi Éva – solistă, Végvári Ádám – chitară, Baracs János – bass, Heatlie Dávid – tobe, Lukács Andrea – clape și Lukács László – chitară.  Concertul trupei Neoton Familia va avea loc duminică 29 septembrie în Piața Victoriei, iar accesul este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.