Veste şocantă: A murit legendarul Chester Williams, fostul tehnician al echipei de...

Veste şocantă: A murit legendarul Chester Williams, fostul tehnician al echipei de rugby Timişoara Saracens

0
DISTRIBUIȚI

Veste care întristează atât emisfera sudică, dar şi pe cea nordică din lumea rugby-ului. Chester Williams, primul jucător de culoare din naţionala de rugby a Africii de Sud, s-a stins din viaţă la doar 49 de ani. Se pare că fostul tehnician al celor de la Timişoara Saracens a suferit un atac de cord.

Câştigătorul Cupei Mondiale din 1995 cu reprezentativa „Springboks”, Chester Mornay Williams, poreclit „Perla Neagră”, a fost văzut şi ca un simbol în ceea ce trebuie să reprezinte noua Africa de Sud după apartheid. Campion în România ca antrenor cu Timişoara Saracens în trei rânduri, ultima dată în 2018, Williams a mai fost implicat în rugby-ul românesc în stafful celor de la Dinamo.

„Nu pot să cred”, a scris Dan Dinu, fostul finanţator al bănăţenilor, cel care era în mod deosebit foarte apropiat de Chester.


Acesta a fost totodată student la Universitatea de Vest din Timişoara şi cetăţean de onoare al oraşului de pe Bega.

Conform sarugbymag.co.za cel mai probabil fostul mare sportiv ar fi suferit un atac de cord. Trecerea în nefiinţă a lui Williams vine la doar două luni de la moartea unei alte foste glorii de la CM 95, James Small.

Lumea rugby-ului reacţionează la cumplita veste. „Este o veste groaznică. Chessie FOARTE MULT din ceea ce am realizat în cariera mea îţi datorez. Ai atins mii de vieţi şi inspirat milioane. Cele mai sincere condoleanţe Mariei şi copiilor ei, familiei şi prietenilor. Odineştete-n pace Legend-o”, a scris Danie de Villiers, pe pagina sa de Facebook, actualul tehnician al naţionalei de rugby în 7 şi, la rândul său, fost „principal” la „sarazini”.

Mai jos reacţia clubului timişorean:

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.