Timișoara CCTV. Zeci de camere de supraveghere vor fi montate în mai...

Timișoara CCTV. Zeci de camere de supraveghere vor fi montate în mai multe zone din oraș

1
DISTRIBUIȚI

Timișoara urmează să fie împânzită de noi camere video. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a anunțat că municipalitatea a semnat un contract privind achiziția a 54 de astfel de camere, care vor fi folosite în special pentru supravegherea zonelor în care se formează deseori rampe clandestine de gunoi.

„Am semnat contractul pentru achiziția a 54 de camere video, în vederea monitorizării rampelor de gunoi, dar și a monitorizării în general în zonele unde ele vor fi montate, astfel încât să descurajăm în primul rând orice fapte ilegale și inclusiv aceste depuneri de gunoaie în locuri nepermise, dar sigur că sunt destinate inclusiv să-i prindem pe cei care nu se lasă descurajați”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit edilului-șef, valoarea contractului este de 134.460 lei, fără TVA, ceea ce înseamnă că o cameră costă aproape 3.000 de lei.


Camerele video urmează să fie conectate la Centrul de monitorizare și supraveghere al Poliției Locale Timișoara.

„Camerele sunt performante, cu diverse funcții, precum detecție mișcare, așa numitul ROI, Region of Interest, cu anumită bătaie pe ceea ce prezintă interes, stabilizare a informației, detecție intruși, detecție obiecte abandonate, detecție obiecte lipsă, detecție facială, inclusiv. Iată cât sunt de performante, încât va fi posibil să fie identificate persoane căutate. Se dă fața căutată și camerele sesizează în momentul în care întâlnesc acea față. Vor fi foarte utile aceste camere și pentru a-i prinde pe cei ce distrug, pe cei ce fac să dispară anumite obiecte, ca și pe cei care abandonează diferite obiecte, respectiv pe răufăcători, în general, pe care o să-i introducem în sistem atunci când ei trebuie căutați și prinși”, a detaliat Nicolae Robu.

Montarea celor 54 de camere video cumpărate de Primăria Timișoara se va realiza începând de săptămâna viitoare. Edilul-șef nu a dorit să facă public zonele în care acestea vor fi instalate.

1 COMENTARIU

  1. Si or sa fie la fel de eficiente ca cele pentru trecerea pe rosu. Se mai aude ceva de ele? Sau sunt doar un nesimtit care intreaba ce s-a intamplat cu banii lui (aia luati prin taxe si impozite)…ts ts ts…sa-mi fie rusine pt asemenea impretinenta

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.