Abandonarea deșeurilor, sancționată mult mai drastic. Legea a fost publicată în Monitorul...

Abandonarea deșeurilor, sancționată mult mai drastic. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial

1
DISTRIBUIȚI
Pentru Timișoara, și nu numai, ajutorul în lupta cu cei care își abandonează deșeurile pe domeniul public, vine de la București. Conform noii Legi publicată în Monitorul Oficial al României, persoanele „certate” cu bunul simț, atât cele fizice, cât și cele juridice vor fi amendate mult mai drastic. Legea nr. 188/2019, care modifică Legea nr. 211/2011, aduce modificări privind regimul deșeurilor.
De ieri, de când a fost publicată în Monitorul Oficial al României 865/28.10.2019, pentru proasta gestionare a deșeurilor, persoanele fizice vor plăti o amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 de lei, iar cele juridice între 20.000 și 40.000 de lei.


Nu e doar atât. Noua lege vine și cu o sancțiune complementară. Cei care sunt prinși că-și vor abandona deșeurile pe domeniul public vor fi puși să le ridice, apoi să curețe terenul și să elimine deșeurile prin societăți specializate și autorizate. Toate costurile vor fi suportate de făptaș.
Atât persoanele fizice, cât și cele juridice, au obligația de a colecta separat deșeurile menajere și reciclabile, de a le încredința în vederea eliminării și valorificării doar operatorilor economici autorizați să presteze serviciul de colectare a deșeurilor.
Abandonarea deșeurilor și eliminarea acestora în afara spațiilor autorizate este interzisă. Constatarea contravențiilor și aplicarea amenzilor se realizează, după caz, de comisari și persoane împuternicite din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Gărzilor forestiere, structurilor din cadrul MAI, dar și de autoritățile administrației publice locale și județene, conform atribuțiilor stabilite prin lege.

1 COMENTARIU

  1. Toate Gărzile astea şi Poliţia locală se fac că nu văd cum Primăria taie copacii sănătoşi în Timişoara deşi sunt legi care interzic. La fel probabil nu o să prindă gunoierii care aruncă deşeuri pe spaţiul public sau privat şi o să dea vina pe alţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.