Acces mai rapid către Timișoara pentru mii de locuitori din Timiș. Un...

Acces mai rapid către Timișoara pentru mii de locuitori din Timiș. Un nou drum se asfaltează pentru prima oară

0
DISTRIBUIȚI

asfaltare

Vești bune pentru timișenii care locuiesc în satele Șipet și Folea. Aceștia vor ajunge mai rapid la Timișoara după ce Consiliul Județean Timiș a luat decizia de a asfalta drumul județean 592B, dintre cele două localități. Șoseaua are o lungime de 4,14 kilometri și reprezintă o legătură importantă cu drumul național Timișoara – Moravița.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Timiș, șoseaua este în momentul de față pietruită, fapt ce împiedică desfășurarea normală a circulației și conduce la generarea de praf sau noroi.


Astfel, în urma lucrărilor de asfaltare se va realiza o legătură mult mai bună cu Timișoara pentru localnicii din satele Șipet și Folea, prin intermediul drumului național DN59. De asemenea, se vor amenaja și accesele la proprietățile existente în intravilanul localității Folea.

„În ultimii doi ani, am reușit să reducem considerabil numărul de drumuri de piatră din județ. Acum se lucrează o legătură importantă cu DN59, prin care mii de timișeni vor putea ajunge mai ușor la Timișoara. În contextul în care orașul își atrage o bună parte din forța de muncă din județ, este important ca oamenii să aibă legături rapide, sigure și confortabile către locurile de muncă”, a afirmat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Investiția se ridică la aproape 3,7 milioane lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală și bugetul județului. Constructorul lucrează în acest moment la stabilizarea drumului, asfaltul urmând să fie turnat cel mai probabil în primăvară, în cazul în care vom avea parte de o iarnă timpurie, a mai informat CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.