Administrația locală, măsuri disperate pentru „fentarea” măsurătorilor privind calitatea aerului UPDATE Explicația...

Administrația locală, măsuri disperate pentru „fentarea” măsurătorilor privind calitatea aerului UPDATE Explicația primarului Robu VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Smogul care a acoperit Timișoara în ultimele săptămâni s-a mai risipit o dată cu răcirea vremii, însă până atunci autoritățile aveau deja o soluție pentru ca măsurătorile în ceea ce privește calitatea aerului să arate cât mai bine. Astfel, un timișorean a filmat, luni seara, o mașină a operatorului de salubritate stradală care spală insistent strada în jurul unei stații de măsurare a calității aerului. În imaginile postate pe Facebook se vede cum șoferul trece de mai multe ori pe porțiune de câțiva zeci de metri de asfalt de lângă stație, inclusiv în marșarier.

„În dreptul stației de măsurare a calității aerului spălam de 5 ori (în video se vede doar de 2 ori, că mi-a luat ceva până m-am prins ce se întâmplă). Mâine iasă Robu și o să spună că aerul în TM e mai curat decât prevede legea… O să luăm amendă că e aerul prea curat!”, a scris timișoreanul care a surprins momentul.

Acesta a completat ulterior: „Pe partea pe care mă aflam eu a trecut de vreo 8 ori! Am filmat, dar e prea lungă filmarea!”.

UPDATE Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul Primăriei Timișoara, că a solicitat o intensificare a procesului de spălare al străzilor din oraș.

„Eu am dispus să se intensifice procesul de spălare al străzilor.


Este în derulare, există un grafic al firmei Brantner. Am dispus să se intensifice procesul de spălare al străzilor, pentru că avem multe șantiere, inevitabil se produce praf și vremea fiind foarte uscată, normal că praful ajunge și în atmosferă prin traficul auto. Fenomenul care a avut loc nu este specific Timișoarei, hai să fim corecți. Nu are rost să ascundem efectele negative pentru că trăim aici, ar însemna să închidem ochii la condiții negative pentru sănătate. Eu nu stau în vârf de munte, la aer curat, să fac naveta la Timișoara. Trăiesc aici și vă asigur că sunt foarte preocupat de parametrii mediului în care trăim. Știința arată că aceasta este perioada cea mai frecventă, nu doar în România sau în această parte de țară, în care se întâmplă ca vântul să fie practic inexistent, se produce fenomenul de inversare termică și toți acești parametri de mediu fac ca praful, noxele care există în permanență în zona respectivă nu se mai dispersează cum se întâmplă în mod obișnuit”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că a solicitat firmei de salubrizare stradală să pună în apa cu care spală străzile și niște aditivi care fac ca praful să rămână la sol după ce se usucă.

1 COMENTARIU

  1. Este evident că Primăria măsluieşte măsurătorile de mediu. Vedem asta de ani de zile. Bine că cineva i-a şi filmat. Robu este mitoman, ne consideră proşti şi se comportă ca atare, divaghează, manipulează. Tehnici cunoscute. L-aş întreba de ce s-a INTESIFICAT spălatul doar lângă staţiile de măsură a poluării cu praf şi de ce pune aditivi chimici care bineînţeles că măresc poluarea, nu se mai ridică poate atâta praf dar se poluează apele, solul şi apele freatice ?
    Complici cu Robu sunt toate instituţiile de protecţia mediului din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.