Alexandru Andrieș „iese la pensie” cu un concert la Timișoara

Alexandru Andrieș „iese la pensie” cu un concert la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Unul din cele mai respectate nume ale muzicii autohtone, Alexandru Andrieș, va susține un recital extraordinar în Timișoara, evenimentul fiind inclus în turneul național pe care acesta îl întreprinde. „Andrieș – Iese la pensie“, este numele turneului pe care celebrul muzician l-a început luna trecută. Aexandru Andrieș este fără discuție cel mai creativ artist al ultimilor 35 de ani, lansând peste 80 de materiale discografice și susținând peste 3000 de concerte. Muzician, arhitect, poet, artist plastic, simbol al unei generații și mentor al următoarelor generații, Alexandru Andrieș este un artist unic, iar întâlnirile cu el devin evenimente de neuitat.

Întrebat ce înseamnă mai exact „pensionare” pentru Alexandru Andrieș, muzicianul a spus: „Și pentru mine pensionarea înseamnă același lucru ca pentru toți oamenii planetei: împlinesc 65 de ani și ies la pensie – de la toamnă nu o să mai fiu angajat al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București, ci un vesel și (sper) sănătos pensionar – nimic complicat sau misterios.” Trebuia să aflam și dacă acest turneu este unul de adio: „Nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm dacă acest turneu va fi unul de adio.


Ce pot să vă spun e că sigur va fi un turneu în care cei care vor veni la spectacole vor vedea alături de mine muzicieni de prima mână ai scenei românești și vor primi o listă cu multe cântece, și vechi, și noi, care sper să le facă plăcere. Mai sunt și alte surprize, dar cred că cel mai bine e să le anunțăm la momentul potrivit.”

Am vrut să mai aflăm dacă muzicienii se pensionează vreodată cu adevărat. Se spune că un artist nu poate rezista departe de scenă: „Cît despre faptul că pentru muzicieni nu există retragere, nici aici nu am un răspuns simplu și clar: doi dintre artiștii mei preferați, Eric Clapton si Peter Frampton, au anunțat amândoi ca se retrag din circuitul de concerte… Evident, există limite pe care le impune vîrsta, iar cu timpul nu poți negocia – și aici e la fel ca la prima întrebare, nimic complicat sau misterios. :)”.

Concertul din Timișoara al lui Alexandru Andrieș va avea loc în data de 9 octombrie la Filarmonica Banatul, de la ora 20, iar biletele au prețuri cuprinse între 35 și 65 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.