În amintirea lui Lică Dolga: Bega Blues Band lansează un nou album...

În amintirea lui Lică Dolga: Bega Blues Band lansează un nou album la Gala de Blues Jazz „Kamo”

0
DISTRIBUIȚI
Noul album al formației Bega Blues Band îi este dedicat lui Lică Dolga

Formația Bega Blues Band va lansa un nou album în cadrul celei de-a 39-a ediții a Galei de Blues Jazz „Kamo”, care este cel mai longeviv festival de jazz şi blues din Timişoara şi, după cel de la Sibiu, cel mai timpuriu festival de jazz din ţară.

Timp de nouăsprezece ediţii, Gala de Blues Jazz a fost condusă de Béla Kamocsa „Kamo”. După dispariţia dintre noi a acestui mare artist şi Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara, sarcina de director artistic al Galei i-a revenit lui Johnny Bota, partener, timp de 30 de ani, a lui Béla Kamocsa, în formaţia Bega Blues Band. În semn de preţuire a lui Kamo, forurile judeţului şi municipiului au hotărît să denumească evenimentul, începînd cu ediţia a XX-a, Gala de Blues Jazz Kamo.

În acest an, Gala va fi deschisă de gazda Galei de Blues Jazz „Kamo”, formaţia timişoreană Bega Blues Band, cea mai longevivă şi titrată din ţară, deţinătoare a Diplomei de Excelenţă, acordată de Primăria Timişoarei şi de Consiliul Judeţean Timiş şi declarată cea mai bună formaţie de blues jazz din România, ani de-a rîndul.


Formaţia Bega Blues Band, al cărei fondator a fost Béla Kamocsa, îşi continuă traiectoria artistică, la cotele cele mai înalte, aşa cum şi-a dorit cel care a înfiinţat-o. Grupul este format din Maria Chioran – voce, Lucian Nagy – instrumente de suflat, Toni Kühn – claviaturi, Mircea Bunea – chitară, Johnny Bota – bas, Ferencz Szekeres – baterie. Ultimul dintre ei îi ia locul lui Lică Dolga, toboșarul trupei din 2000 încoace, care s-a stins în această vară. CD-ul „Miracles”, pe care Bega Blues Band îl lansează la această ediție a Galei „Kamo” îi este dedicat lui Lică Dolga.

Valoarea grupului Bega Blues Band este atestată de obţinerea Premiului de Jazz al Uniunii Compozitorilor şi al Fundaţiei Muzza pentru Cea mai bună formaţie a anului şi prin nominalizarea CD-ului „Zboina neagră – In memoriam Kamo” la Discul Anului. Programul prezentat, la această ediţie, de către faimosul grup timişorean cuprinde piesele incluse pe cel mai recent album, Miracles, compuse de membrii grupului. Bega Blues Band va avea, ca în fiecare an și invitați-surpriză. Ediția din acest an a Galei de Blues Jazz „Kamo” va avea loc în 30 noiembrie și 1 decembrie la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.