Apel de proiecte la Casa Artelor din Timișoara

Apel de proiecte la Casa Artelor din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş lansează, ca în fiecare an, un apel de proiecte culturale pentru anul 2020 şi aşteaptă de la operatorii culturali propuneri care să permită întocmirea  programului de activitate al Casei Artelor în anul viitor.

Aceasta susţine, în fiecare an, în jur de 150 – 200 de proiecte – expoziţii, spectacole, lansări de carte – prin oferirea spaţiilor de care dispune (galeria Pygmalion, galeria Subterană, Café Klapka, sala StudioArt şi Curtea cu castan) pentru diferite expoziţii şi alte manifestări culturale.

„Ne-am asumat această misiune de şase ani iar contribuţia noastră se vede deja în mediul cultural din oraş.


Există şi alte spaţii pentru astfel de activităţi dar sunt multe cereri, ceea ce arată o creştere a iniţiativelor culturale şi un interes mare al publicului. Am mutat deja «Serile patrimoniului» în alt spaţiu, pentru că e foarte mult public iar sala de la Casa Artelor devenise neîncăpătoare. Sperăm ca şi anul viitor să avem evenimente culturale de calitate”, a spus directorul direcţiei de cultură, Sorin Predescu. El a adăugat că din anul 2020 se va deschide un nou spaţiu expoziţional, galeria Ordinului Arhitecţilor din România, filiala Timişoara, iar prin progamul de anul viitor se doreşte o intrare mult mai vizibilă în circuitul cultural al oraşului, printr-un program coerent de expoziţii semnate atât de arhitecţi, cât şi de atişti profesionişti.

Începând cu data de 31 octombrie, operatorii culturali pot depune propuneri pe site-ul DJC Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.