Aprecieri internaționale pentru fotograful timișorean Dragoslav Nedici

Aprecieri internaționale pentru fotograful timișorean Dragoslav Nedici

0
DISTRIBUIȚI

Fotografiile timișoreanului Dragoslav Nedici se vor regăsi pentru al doilea an consecutiv în cadrul expoziției foto a Festivalului Internațional de Jazz din Belgrad.

„Este o expoziție retrospectivă care sărbătorește cei 35 de ani de existență a festivalului. Sunt singurul fotograf român care participă la această expoziție, unde mai sunt prezenți artiști din Serbia, Marea Britanie, Olanda și Elveția. Sunt onorat să particip pentru al doilea an consecutiv la această expoziție“, ne-a declarat fotograful timișorean.

Festivalul Internațional de Jazz din Belgrad se desfășoară în perioada 21 – 28 octombrie în capitala Serbiei.


Ediția din acest an a evenimentului include o constelație strălucitoare de artiști la toate nivelurile de celebritate, reprezentând diverse abordări ale limbajului jazzului. Printre artiștii americani invitați se numără vocalistele Dianne Reeves și Jazzmeia Horn, basistul Stanley Clarke și saxofonistul Charles Lloyd. Contingentul european include pianistul Michael Wollny, trupa chitaristului Francesco Diodati, Yellow Squeeds, violonistul Théo Ceccaldi, trompetistul Henry Spencer și saxofonistul Maciej Obara. Printre numele sârbești din line – up se numără ansamblul Nikolov-Ivanović Undectet, saxofonistul Rastko Obradović și pianistul Milan Stanisavljević.

Recunoașterea internațională pentru timișoreanul Dragoslav Nedici nu se oprește aici, artistul timișorean find invitat să expună lucrări și în cadrul celei de-a 22 –a ediții a festivalului de jazz de la Pancevo (Serbia) și …chiar și în Siberia, în cadrul expoziției Jazz Artworks. Artistul născut în 17 martie 1971 în Timișoara are parte de o recunoaștere internațională constantă. Fotografiile timișoreanului au mai apărut și în revista lunară The New York City Jazz Record, iar una din pozele lui a concurat la capitolul fotografia anului în cadrul unui concurs realizat de www.jazzworldphoto.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.