S-a spart „conducta” cu goluri şi pe „Ştiinţa”. ASU Politehnica a învins...

S-a spart „conducta” cu goluri şi pe „Ştiinţa”. ASU Politehnica a învins Argeşul la scor de neprezentare GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a realizat una dintre surprizele rundei a X-a din Liga 2. „Băieţii în ghete” au învins-o cu 3-0 (1-0) pe favorita FC Argeş Piteşti după un meci care a adus aminte de duelul cu Petrolul din sezonul trecut. Ioan Mera, cu o „dublă”, şi moldoveanul Artiom Zabun au marcat primele goluri pe teren propriu pentru alb-violeţi în acest sezon!

Duelul alb-violet a fost unul onorat cu brio în tribunele (sau mai degrabă împrejurimile” arenei din centrul Timişoarei, acolo unde şi oaspeţii au fost încurajaţi de aproape două duzini de fani. Pe teren albul predominant al oaspeţilor a încercat fără succes să cucerească gazdele echipate potrivit – în culori închise de camuflaj.

Argeşul s-a şi aruncat din start în ofensivă, dar la primul corner al amfitrionilor Ungureanu a centrat lung şi tânărul Agachi a ieşit pe sub minge, dându-i prilej stopperului Mera să marcheze (abia) primul său gol în acest sezon. Golgheterul druckerilor în ediţia trecută reuşind să dea cu piciorul în minge în faţa unui adversar, balonul fiind apoi degajat din spatele liniei porţii.

Piteştenii au avut în continuare mai mult iniţiativa, dar de multe ori atacurile „ca la handbal” s-au soldat cu mingi previzibile aruncate în careu. Timişorenii l-au avut pe Contra într-o zi fastă în poartă. Iar Mugur Guşatu a riscat şi cu un junior nou, Denis Radu, care nu a dezamăgit în lipsa lui Popescu. ASU Poli a rămas periculoasă la fazele fixe iar după un „cap” peste în minutul 70, Mera a punctat pentru 2-0 cinci minute mai târziu, de această dată după o „liberă” executată bine de acelaşi „John” Ungureanu.

Pentru prima dată pe foaie, Zabun a fost aruncat de Guşatu în luptă pe final. Iar după o atingere sau două atacantul debutant din Găgăuzia a profitat de o reluare acrobatică imprecisă a lui Coadă şi a înscris din apropiere în prelungiri.

ASU Poli a obţinut doar prima victorie acasă, dar leagă rezultatele pozitive şi a ajuns la cota 12 puncte după zece meciuri. Mai mult, după şapte jocuri fără gol marcat alb-violeţii au reuşit să dea şapte goluri în mai puţin de 180 de minute.

ASU Politehnica: M. Contra – Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Dros, Ignea – D. Radu (90, F. Trip), Ad. Ungureanu (80, Coadă), Schieb (88, Zabun) – Axente

FC Argeş: Agachi – Dănescu, Motroc, Şerbănică, Tofan – An. Panait – C. Barbu (46, M. Alexe), Brînzan (82, R. Matiş), I. Şerban (Blejdea 70′), R. Grecu – Buhăescu (cpt.)

Guşatu: „De atitudine nu mai are rost să vorbim”

Antrenorul lui ASU Politehnica a avut nevoie de câteva minute să se liniştească după joc.


Mugur Guşatu a fost evident încântat de rezultat şi evoluţia elevilor săi. „A fost un meci foarte greu. Presiune foarte mare cred că a fost mai mult pe echipa adversă. Au venit ca o pretendentă la promovare, cu jucători valoroşi. Dar băieţii au avut o reacţi pozitivă şi foarte okay vizavi de fotbal. Tot ce am discutat, toată lumea a încercat să respecte indicaţiile tactice. Mă bucur că am marcat. De atitudine nu mai are rost să vorbim, cred că suntem pe un drum bun… Au fost momente şi momente. Când a trebuit să ieşim cu minge lungă, când cu minge pe jos de la portar”, a declarat tehnicianul Politehnicii.

„Cea mai proastă parte făcută de noi în acest campionat. Din păcate nu am reuşit să facem o partidă bună după rezultatul din etapa precedentă. Ceea ce ştiam că cei de la Timişoara sunt periculoşi la fazele fixe, Mera, Axente, Scutaru, nu am reuşit să-i marcăm şi am primit două goluri din faze fixe. Pe faza ofensivă nu am reuşit să aducem mingea în faţă, să marcăm… Le-am transmis imediat după meciul cu Turnu că am obţinut doar trei puncte şi atât. Trebuia să fim concentraţi pentru acest joc, să-l câştigăm, din păcate nu am reuşit acest lucru. Sunt într-adevăr o echipă care s-a apărat în propria jumătate cu toată echipa şi au mizat pe contraatac. Ştiam acest lucru… dar nu am reuşit. La mine nu e presiune, pe jucător e posibil să fie. Trebuie să înţeleagă că trebuie să legăm mai multe rezultate pozitive…”, a spus şi Nicolae Dică, „principalul” Argeşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.