Pedepsită de la punctul cu var, ASU Politehnica a ratat în final...

Pedepsită de la punctul cu var, ASU Politehnica a ratat în final victoria cu Dunărea Călăraşi. „Interimarul” Toni Foale: „Adversarul a avut om în plus”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica a înregistrat al doilea 1-1 la rând acasă în faţa uşor favoritei Dunărea Călăraşi. Spre deosebire de meciul precedent de pe „Ştiinţa”, penaltiul oaspeţilor, contestat de către gazde, a venit la 0-0. „Băieţii în ghete” au avut replică în partea secundă şi au punctat prin Alin Ignea, având apoi şi o bară prin Mera, cât şi alte şanse de a „accesa” toate punctele. Alb-violeţii rămân scriptic pe loc retrogradabil, cel puţin până în weekendul următor.

În prima repriză ambele echipe au abuzat de mingi lungi pentru a ieşi din apărare. Echilibrul perturbat doar de câte un şut mult pe lângă ţintă, de ambele părţi, a fost perturbat după 25 de minute, când pătrunderea lui Sîrbu, care a căzut totuşi uşor deşi ar fi fost agăţat de Ignea, a fost „recompensată” de Viorel Flueran cu penalti. Bogdan Şandru a tras în stânga lui Contra, plecat pe colţul opus. Timişorenii au avut şi câteva faze fixe bune care nu au adus însă nimic pe tabelă. Mera (min. 30) a reluat cu capul peste poartă. Iar la poarta cealaltă Cherecheş a fost aproape de autogol cinci minute mai târziu, în încercarea de a respinge din faţa adversarului. Apoi Honciu (44) a trimis şi el periculos din „liberă” dar Contra a fost la post.

La reluare lucrurile s-au schimbat treptat în jocul alb-violeţilor. În minutul 53 a fost rândul lui ASU Poli să profite de greşeala adversarului, Ignea a preluat la peste 20 de metri şi şi-a încercat, în sfârşit, şutul – mingea a fost trimisă cu puţin efect dar pe centrul porţii, de unde lipsea Calancea, păcălit şi în drum spre bara din dreapta sa. Acest gol de 1-1 le-a dat mai mult curaj „Băieţilor în ghete”. În minutul 66 Axente a încercat să reia din poziţie dificilă, dar din apropiere, după o minge furnizată de Schieb. Pentru ca, în minutul 72, în urma unei faze fixe executate de Cherecheş, Mera să trimită cu capul în bara din dreapta lui Calancea, de unde balonul a sărit la colţu lung şi a fost respins în corner pentru siguranţă. Peste şase minute nou intratul Zabun a trimis sub bară, dar de această dată portarul Dunării a respins bine.

Oaspeţii au avut şi ei şansa de a plecat până la urmă cu toate punctele prin tânărul Toma, care a pătruns cu şase minute înainte de final din banda dreaptă şi a şutat bine în cros, dar M. Contra s-a evidenţiat din nou. S-a încheiat 1-1, rezultat după care alb-violeţii rămân pe un ruşinos loc 17 în clasament, totuşi, clasamentul e strâns, şi doar retragerea Daco-Geticii ar muta-o câteva locuri mai în faţă pe Politehnica, echipă care trebuie însă să adune în continuare şi puncte de afară pentru a nu avea emoţii la final.

ASU Politehnica: M.


Contra – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Ignea, Dros – C. Popescu, Ad. Ungureanu (72, Zabun), Schieb (79, Alin Manea) – M. Axente. Antrenor: Antonio Foale

Dunărea Călăraşi: Calancea – Al. Sîrbu (76, Sabangeanu), Bg. Şandru (cpt.), R. Crişan, Mendy – R. Boboc, Honciu (83, An. Moise), Tudoran (56, Preoteasa), , Ekollo, Gab. Toma – Bg. Rusu. Antrenor: Cristian Pustai

Antonio Foale: „Cu puţin bulan puteam să câştigăm”

Antrenorul lui ASU Politehnica azi, după plecarea lui Mugur Guşatu, a fost Toni Foale, acesta a lăudat jocul alb-violeţilor din partea secundă în mod special. „La fotbal se poate întâmpla orice, să-ţi plece antrenorul, să pună pe altcineva… s-a continuat lucrul, băieţii au trecut peste problemă. Cu puţin bulan, că ai nevoie şi de bulan la jocuri, puteam să câştigăm, dar sunt mulţumit de prestaţia jucătorilor, de atitudinea pe care au avut-o. De dorinţa pe care au arătat-o! Chiar îi felicit că au vrut şi au arătat că vor să câştige. Din punctul meu de vedere pot să-l pun chiar cel mai bun joc, oricum repriza a doua…”, a declarat Foale.

„Interimarul” timişorenilor e convins că Dunărea a beneficiat gratuit de penalti azi. „Am început puţin mai greu, presiunea a fost destul de mare. Am revenit şi chiar s-au autodepăşit băieţii. Asta mi-a şi plăcut, că s-a văzut dorinţa de victorie. Dacă jucam 11 la 11 câştigam. Adversarul nostru a jucat în superioritate numerică, au avut un om în plus (n.r. arbitrul Viorel Flueran). În general… Dacă pun şi 11 metri ăla, din ce am văzut, se pare că nici vorbă şi cei care au fost aproape şi eu de la kilometrul 20”, a adăugat antrenorul „Băieţilor în ghete”.

„Pare rezultatul echitabil, pentru că într-adevăr prima repriză am controlat-o noi iar în a doua am suferit, în special în ultimele 20 de minute. Nu am reuşit să mai fim periculoşi. E deja al doilea meci în care suferim, dacă la meciul cu Turris am dat vina pe eliminare, pe arbitru, astăzi, ce să mai zicem, înseamnă că avem o problemă pe care trebuie să o remediem. Avem jucători cu accidentări şi unii care revin, fac câteva zile de antrenament şi joacă. Va trebui să vedem la iarnă să îmbunătăţim calitatea lotului… Am venit să încercăm să luăm cele trei puncte, aşa se părea, dar iar am luat un gol foarte uşor. E al treilea de acest fel, aducem echipa adversă în joc, căci până la acel moment se părea că noi controlăm jocul, nu cred că au avut ceva ocazii mari. Dar când vine aşa un gol de nicăieri, un şut de la 25 de metri. Aţi văzut ca şi mine? Nu ştiu să vă zic ce a făcut, pot să spun ce nu a făcut: era o minge de apărat”, a spus şi Cristian Pustai cu referire la golul încasat de Calancea.

Pustai a fost şi el nervos pe arbitraj în timpul partide, mai mult, oaspeţii au văzut un al doilea penalti la un contact între Contra şi Rusu în careul mic. „E inerent în timpul jocului, mai sunt reproşuri, avem păreri diferite, am strigat ca să mă audă, dar au fost cuvinte decente. Dacă lumea spune că s-a dat uşor lovitura de la 11 metri eu spun că nu s-a dat a doua lovitură, clară, adică un moment static, că cel care se desfăşoară în viteză şi eşti la 50 de metri nu-l vezi, dar acea intervenţie a portarului, când fundaşul respinge şi-l loveşte pe atacant e 11 metri clar. Dar nu avem VAR”, a precizat „Matematicianul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.