ASU Politehnica a remizat cu Metaloglobus după ce a fost egalată din...

ASU Politehnica a remizat cu Metaloglobus după ce a fost egalată din penalty. Tonus bun înainte de derby-ul de la Arad FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” nu au obţinut a doua victorie acasă, dar au legat cinci partide fără eşec. ASU Politehnica a marcat şi şi-a creat multe ocazii cu solida Metaloglobus Bucureşti, dar s-a încheiat nececis: 1-1. Mircea Axente a deschis scorul, dar oaspeţii au egalat rapid în urma unui penalty acordat la un henţ involuntar.

ASU Poli a avut şi prima ocazie cu adevărat mare în jocul de pe „Ştiinţa” din intermediară (runda a 12-a). Schieb a recuperat în minutul 16 şi l-a servit pe Manea, a cărui pătrundere în careu s-a încheiat cu un şut din unghi care a lovit transversala. Golul a venit după o fază asemănătoare după alte 16 minute. De această dată Axente a combinat cu Schieb, balonul uşor deviat i-a revenit atacantului care a călcat mingea şi apoi a trimis-o în vinclul de la colţul scurt. Putea fi chiar 2-0 peste două minute, când „libera” lui Cherecheş l-a găsit pe Mera în careu, dar reluarea „fundaşului-goleador” a fost imprecisă din faţa careului mic.

Şansa din urmă s-a răzbunat rapid, căci o minge aruncată din aut în careul timişorean şi la care Ignea a sărit cu un adversar a fost judecată aspru de arbitrul Sergiu Popa, care a indicat punctul cu var. Claudiu Herea, căpitan în prima parte, a trimis în stânga lui Contra, care i-a ghicit intenţia în van.

Măldărăşanu a efectuat două schimbări la pauză, dar fără efect, cel puţin în debutul părţii secunde, căci şansele mai mari le-a avut ASU Poli prin Manea. În minutul 48 portarul Gavrilaş a respins, pentru ca mai târziu jucătorul de bandă folosit azi în spatele vârfului i-a cerut chiar lui Axente să lase un balon pe care l-a ratat însă complet cu piciorul stâng în 14-15 metri. Ungureanu (min. 52) voleu în braţele lui Gavrilaş, acelaşi Manea (74), cap peste, au semnat alte şanse mari pentru alb-violeţi care au rămas la echipamentul „de succes” mai închis la culoare.

Lucrurile puteau însă să iasă şi rău pentru amfitrioni, căci cu două minute înainte de expirarea timpului clasic de joc Ovidiu Herea, care preluase „căpitănie” din minutul 46, a rămas singur cu portarul, dar Contra a avut şi în acest meci o intervenţie salvatoare unu la unu. În prelungiri ASU Poli a presat mai mult şi putea da lovitura decisivă dacă nou intratul Zabun ar fi fost mai inspirat la colţul lung.

ASU Politehnica a adunat 13 puncte din 11 jocuri înainte de îndelung aşteptatul duel cu UTA de pe „Motorul” şi suporterii timişoreni au motive de optimism după revirimentul arătat cu „Guşi-gol” la conducere.

ASU Politehnica: Contra – Jurj, Mera (cpt.), Coadă, Cherecheş – Ignea, Ad. Ungureanu (74, Vidrăsan) – C. Popescu (77, D. Radu), Manea (84, Zabun), Schieb – Axente. Antrenor: Mugur Guşatu.

Metaloglobus: Gavrilaş – Stoianovici (86, Ed. Vraciu), Fl. Plămadă, D. Lung, Sava – An. Lungu, Mino Sota – Potecea (46, Ciocâlteu), C. Ionică (46, Ov. Herea), Duminică – Cl. Herea (cpt.).

„Un rezultat echitabil”

Aceasta a fost concluzia ambilor antrenori după meci, totuşi parcă ceva urme de regret au fost în tabăra alb-violetă.


„Cum am spus şi înaintea meciului, un meci greu, cu o echipă bună, din punctul meu de vedere e în primele trei din Liga 2, alături de Mioveni şi UTA, dar a fost un meci, lăsând la o parte presiunea rezultatului, plăcut pentru spectatori. Am avut şi noi şi ei situaţii de a marca. A avut puţin mai multă tensiune meciul. A fost un rezultat echitabil, cu toate că ne-am dorit foarte mult victoria… Totuşi, spun că suntem pe un drum bun… Să luăm lucrurile bune, nu a fost un rezultat ruşinos… Lucrăm la finalizare foarte multe, dar contează şi cum se apără adversarul şi în ce zi suntem. Am avut situaţii bune, dacă la 1-0 înscriam la acea ocazie mare altfel era soarta meciului. Atâta timp cât jucătorii ies cu conştinţa împăcată că au dat totul nu am ce să le reproşez. Orice punct e binevenit pentru noi, a fost o muncă bine prestată”, a declarat Mugur Guşatu.

„Mi-a confirmat la pauză că a sărit la cap cu un adversar, nu a atins nici el nici adversarul şi i-a căzut pe mână mingea, înseamnă că a fost, iniţial am spus că nu este, el mi-a confirmat că i-a căzut pe mână”, avea să spună „Guşi-gol” despre faza penalty-ului. Totuşi, după conferinţa vizionând o filmare antrenorul lui ASU Poli a intrat din nou în zona dubiilor şi i-a recomandat „centralului” să vadă şi el „unde a fost” lovitura de pedeapsă…

„Prima repriză a fost a noastră, am controlat jocul, ASU Poli a avut câteva contraatacuri periculoase. În repriza a doua, chiar dacă am făcut două schimbări, intrând Ovidiu Herea şi cu Ciocâlteu, gândindu-mă că vom avea o forţă ofensivă superioară, ASU a controlat jocul, a venit cu multe ocazii, situaţii bune prin centrări. Ştiam bine că fac asta, mai ales la fazele fixe, am încercat să evităm faulturile în preajma careului, nu am putut asta datorită şi calităţii jucătorilor de la Timişoara. Cred că e un rezultat echitabil… Şi noi am avut o ocazie foarte mare prin Ovidiu.Vreau să-l felicit pe Mugur Guşatu pentru ce face aici, e neînvins de patru etape plus aceasta”, a conchis şi ex-rapidistul Marius Măldărăşanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.