Mugur Guşatu nu mai continuă la ASU Politehnica după derby-ul cu UTA...

Mugur Guşatu nu mai continuă la ASU Politehnica după derby-ul cu UTA „din motive personale”. UPDATE „Încercăm să găsim o soluţie convenabilă”

0
DISTRIBUIȚI

Perioada petrecută de Mugur Guşatu în postura de „principal” al „Băieţilor în ghete” s-a încheiat prematur. ASU Politehnica a anunţat azi despărţirea de tehnicianul în vârstă de 50 de ani.

„Din motive personale, Mugur Gușatu a decis să renunțe la colaborarea cu echipa noastră. Îi mulțumim pentru tot ce a încercat și a reușit să facă în alb-violet.

Lotul de jucători va fi coordonat în continuare de Toni Foale”, se arată în anunţul sec de pe pagina de Facebook a clubului alb-violet.

Anunţul vine la doar patru zile de la eşecul Politehnicii pe terenul lui UTA, scor 0-1. După meci tehnicianul s-a arătat foarte dezamăgit de jocul echipei şi nimic mai mult. El a condus-o pe ASU Poli în opt partide, perioadă în care echipa a fost eliminată de Reşiţa din Cupă (scor 0-1) şi a înregistrat două victorii, trei remize şi două eşecuri în campionat.

„A fost considerat un joc reuşit din punct de vedere al jocului, nu şi al rezultatului… Nu cred că Mugur Guşatu a declarat nimic”, ne-a spus directorul sportiv Marius Cociu, care negase mai devreme informaţia despărţirii de tehnician apărută pe debanat.ro. După meciul cu UTA s-a speculat că Sebastian Novovic, liderul Druckeria, ar fi fost în vestiarul oaspeţilor imediat după meci.


„Mihalcea a venit la vestiare după meci, dar nu în vestiar, ci în zona lor ca să vină cu autocarul înapoi, nu a făcut nicio remarcă, până la urmă a plecat cu maşina cu Zoli Feher (team-managerul echipei”, a adăugat Cociu.

Mai trebuie precizat că după fiecare meci Mugur Guşatu ajungea mai târziu la conferinţele de presă, lucru pus pe seama stresului şi nevoii de a se linişti după partide.

ASU Poli joacă sâmbătă, de la ora 14, pe teren propriu cu Dunărea Călăraşi, foarte probabil la acest joc echipa va fi condusă de interimarul Antonio Foale, care a mai condus formaţia alb-violetă în astfel de situaţii. Altfel, „Băieţii în ghete” ar putea profita în campionat de retragerea celor de la Daco-Getica, fiind alături de reşiţeni, singurii care au pierdut cu bucureştenii din Colentina. Rezultat care ar urma să fie anulat, la fel ca celelalte ale elevilor lui Marius Baciu în acest tur, dacă se va oficializa abandonul.

UPDATE Marius Cociu a făcut câteva precizări pe seama deciziei care a aparţinut antrenorului. Mugur Guşatu s-a întâlnit cu conducerea clubului, inclusiv preşedintele Florin Drăgan şi nu a putut fi înduplecat să rămână. Clubul i-ar fi propus să stea măcar până în iarnă. „A spus doar atât, din motive personale: «Decizia mea e luată…». Eu am spus sincer: «Mugur, okay, rămâi la meciul de sâmbătă? Pregăteşte meciul şi apoi, noi avem posibilitatea, dacă tu rămâi hotărât, să găsim o soluţie». El a zis: «Marius, te rog frumos, sunt probleme de natură personală şi acceptăle». În momentul acela atât eu, cât şi domnul Drăgan, am spus că am înţeles, îi respectăm decizia…”, a adăugat conducătorul.

„Încercăm să găsim o soluţie convenabilă. Noi când ne-am îndreptat către Mugur eram convinşi că e o soluţie viabilă pentru club… Am spus că meciul cu UTA nu-l considerăm un eşec din punct de vedere al jocului. Chestia cu Mihalcea e pură speculaţie, singurul motiv pentru care a fost la vestiare a fost doar din dorinţa de a reveni cu noi cu maşina…”, a mai spus Marius Cociu.

În trecut pe lista antrenorilor doriţi de Politehnica s-a aflat şi Romică Buia, care are rezultate bune la Comuna Recea, formaţie aflată la egalitate cu liderul din C5 – Luceafărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.