ASU Politehnica vrea să repete ultimul rezultat obţinut la Arad. Mugur Guşatu:...

ASU Politehnica vrea să repete ultimul rezultat obţinut la Arad. Mugur Guşatu: „Când e derby şi sunt ambiţii locale dispare statutul de favorită”

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” au intrat în linie dreaptă cu pregătirea Derby-ului Vestului de duminică. ASU Politehnica a câştigat ultimul duel direct de pe „Motorul” în primăvară, când, ca şi acum, UTA era favorită. Mugur Guşatu îi vede pe arădeni între primele trei forţe ale Ligii 2, cu toate acestea tehnicianul alb-violeţilor speră ca elevii săi să repete figura din acel 2-0 în deplasare.

Spre deosebire de ultimul meci însă UTA e încă în lupta pentru accederea în elită. „Şi-a anunţat intenţiile la promovare, am spus, şi ca joc şi ca lot eu o văd în primele trei. Dar într-un asemenea meci, cu asemenea încărcătură, se anulează de multe ori valoarea şi adrenalina işi spune cuvântul. Cred că va fi un meci spectaculos, sper să nu existe accidentări datorită acestei adrenaline. Am încredere în băieţi şi sper să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv de la Arad”, a declarat Mugur Guşatu.

„Guşi-gol” ştie că elevii săi vor fi montaţi pentru derby-ul de duminică: „Sunt conştienţi de calitatea adversarului şi ce inseamnă un meci Poli – UTA, dar întotdeauna e loc de mai bine şi trebuie să adaugi ceva ca să devină mai palpitant”. Guşatu a prins ca jucător doar dueluri amicale cu arădenii, căci atunci când Poli a promovat cu el golgheter, UTA a picat în B.

„Pregătesc formaţia şi în funcţie de adversar, nu am făcut echipa doar de dragul de a o face. Totdeauna am ţinut cont şi de calităţile adversarului”, a mai spus fostul atacant. Acesta e încântat că are toţi jucătorii disponibili medical, singurul absent fiind tânărul portar Borbei, chemat la lotul naţional U16.

Alb-violeţii şi-au mutat cartierul general în această perioadă înapoi la Baza 2 Politehnica, pentru a se pregăti în mod special pe suprafaţă sintetică pentru următorul meci.


„Contează pentru ei, este un avantaj că au jucat şi mai multe meciuri… Cu siguranţă au mult mai multe ore şi meciuri jucate pe sintetic. Acum şi cu suprafeţelea acestea. Nu sunt niciodată două la fel. Puterea de adaptabilitate a unui fotbalist se reflectă şi în calităţile lor… Mergem la Baza 2 şi azi şi mâine pentru a se obişnui cu suprafaţa”, a conchis Mugur Guşatu.

„Au jucători cu calitate nu numai în atac. Şi defensiv, Melinte, Fl. Ilie, Tomozei, echipă echilibrată pe posturi, cu jucători de calitate, e una dintre principalele candidate la promovare… Când e derby şi sunt ambiţii locale dispare statutul de favorită al unei echipe. Asta e şi frumuseţea derby-urilor,. Să sperăm că la fel se va intâmpla şi acum”, a adăugat tehnicianul Politehnicii.

ASU Poli are, în sfârşit, de unde alege şi în ofensivă, pe lângă Axente existând şi soluţia Zabun ca senior. Fostul jucător al lui Sheriff a prins câteva minute în ultimele jocuri, marcând la debut cu FC Argeş. „Mă simt foarte bine, totul e în regulă. Ştiu că e meciul cel mai important pentru Poli, să dea Dumnezeu să câştigăm. Ştiu că e un derby şi un meci foarte important… Am urmărit-o pe UTA, e o echipă bună, cu jucători buni. Dar noi vom câştiga!”, a precizat Artiom Zabun. Jucătorul originar din Găgăuzia a avut de aşteptat mult pentru a putea evolua în România şi a primit drept de şedere pentru şase luni.

„Este un meci foarte important, un derby, ţinând cont de tradiţie spun eu, şi eu spun că nu contează dacă voi începe ca titular sau voi intra pe parcurs, voi dat totul ca să câştige echipa… Vor fi emoţii, dar după ce fluieră arbitrul startul va fi bine. E o echipă foarte bună, sus în clasament, dar în astfel de meciuri nu contează poziţia din clasament”, a spus şi Denis Radu, junior care a avut o evoluţie pozitivă de asemenea contra piteştenilor.

Partida UTA – ASU Politehnica se dispută duminică, de la ora 11.00, în runda a 13-a a Ligii 2. Meciul de pe „Motorul” nu e televizat. Biletele la acest meci costă 30 de lei (adulţi), respectiv 10 lei, pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.