„Băieţii în ghete” nu joacă în weekend. ASU Politehnica, între echipele care...

„Băieţii în ghete” nu joacă în weekend. ASU Politehnica, între echipele care şi-au amânat jocurile datorită convocărilor la loturile naţionale

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica şi-a amânat partida de la Buzău din runda a 11-a pentru că are doi jucători convocaţi la loturile naţionale. Următorul joc al „Băieţilor în ghete” va fi tot pe teren propriu, la mijlocul săptămânii viitoare, când pe „Ştiinţa” e aşteptată Metaloglobus Bucureşti.

Timişorenii au evitat acum o lungă deplasare în estul ţării pentru că nu vor putea miza pe Dros şi C. Popescu, plecaţi la lotul Moldovei U21, respectiv U19 al României. Următorul joc va fi cu gruparea din Pantelimon în etapa a 12-a (intermediară, data şi ora exactă vor fi anunţate ulterior).

În meciul cu FC Argeş timişorenii nu l-au putut folosi pe Călin Popescu, plecat deja la lotul U19. Selecţionata pregătită de Laurenţiu Roşu s-a pregătit în Banat înainte de jocurile din grupa de calificare din Serbia pentru EURO 2020 U19. Astăzi, „tricolorii” juniori întâlnesc gazda Serbia, de la ora 18. Peste trei zile e jocul cu Spania iar peste şase cel cu Lituania.


Pentru a se califica la Turul de Elită din luna martie a anului viitor David Miculescu şi compania trebuie să se claseze în primele două formaţii din această grupă. Teoretic Popescu ar putea fi apt pentru meciul echipei de club cu Metaloglobus, dacă acesta nu e programat marţea viitoare.

Timişorenii nu ar fi putut miza la Buzău, dacă jocul avea loc în weekend, nici pe internaţionalul moldovean U21 Cristian Dros. Mijlocaşul a fost selecţionat pentru jocurile din preliminariile Europeanului de tineret. Prima partidă va fi pe 11 octombrie cu formaţia similară a Ţării Galilor. Dros va lipsi mai mult ca sigur şi cu Metaloglobus deoarece marţi, 15 octombrie, Moldova U21 joacă în Belgia.

ASU Poli mai are şi un al treilea „convocat”, dar care nu trebuie să plece imediat. Alex Borbei a fost şi el selecţionat la lotul naţional U17. Tânărul goalkeeper, rezervă cu FC Argeş, a fost selecţionat în vederea jocurilor din grupa 10 de calificare, găzduită de România, pentru accederea în Turul de Elită, ultima etapă de preliminarii pentru EURO 2020 U17. În cadrul primei faze, grupa de calificare, primul joc va fi cu Elveţia pe 24 octombrie la Mogoşoaia.

UPDATE Borbei va trebui să se prezinte la lot pe 16 octombrie, astfel că mai mult ca sigur nu va fi nici el disponibil în intermediară.

Noua regulă care permite cluburilor amânarea partidelor când au doi selecţionaţi a „ciuntit” serios etapa următoare din B. Astfel, doar şase jocuri se desfăşoară conform programului „normal”, iar dintre vestice doar Ripensia are meci la ora şi data iniţială, adicâ sâmbătă, la 11, când roş-galbenii primesc vizita Mioveniului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.