Buziașul ar putea avea aquapark cu bani de la Guvern

Buziașul ar putea avea aquapark cu bani de la Guvern

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Buziaș intenționează să construiască un aquapark și astfel să crească numărul turiștilor care vin în această stațiune. Investiția ar reprezenta cel mai mare proiect în turism din județul Timiș, în condițiile în care suma de bani necesară se ridică la aproximativ zece milioane de euro.

Ieri, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a efectuat o vizită în orașul Buziaș, unde a discutat cu reprezentanții primăriei despre posibilitatea realizării aquapark-ului cu bani de la Guvern, pe un teren de patru hectare cumpărat de municipalitate.

Potrivit ministrului Turismului, finanțarea din partea Guvernului se va realiza prin Masterplanul Național pentru Turism, cu o finanțare de 10% din partea Primăriei Buziaș, stațiunea fiind una de interes național.

„Până la sfârșitul anului vom veni cu studiul de prefezabilitate.


Dacă semnăm contractul de finanțare la sfârșitul anului, atunci lucrările ar putea începe peste un an și jumătate”, a declarat Sorin Munteanu, primarul Buziașului.

Pe de altă parte, ministrul Turismului a precizat că așteaptă documentația până la finalul lunii noiembrie pentru ca obiectivul să poată fi finanțat.

„Am eliminat toate piedicile din cauza cărora primăriile evitau să depună proiecte la Ministerul Turismului. Vă așteptăm”, a precizat Bogdan Trif, la Buziaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.