Călin Dobra îi cheamă pe liderii politici din Timiș să protesteze față...

Călin Dobra îi cheamă pe liderii politici din Timiș să protesteze față de oprirea finanțărilor prin Fondul de Dezvoltare și Investiții

0
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș și liderul PSD Timiș, i-a îndemnat, astăzi, pe toți liderii politici din județ să protesteze față de oprirea finanțărilor prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Asta după ce premierul desemnat Ludovic Orban le-a transmis, ieri, primarilor, „uitaţi de Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru că nu există resurse financiare şi nu există nicio raţiune pentru a dezvolta un alt program de finanţare pentru care nu există bani”, potrivit Agerpres.

„Apel public către toți liderii politici din Timiș. În calitate de președinte al Consiliului Județean Timiș, fac un apel public către toți liderii politici din Timiș să protesteze față de oprirea finanțărilor prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Nici nu și-a trecut Cabinetul de Parlament și domnul Ludovic Orban și-a făcut deja un plan în ceea ce privește tăierile. Primii loviți sunt primarii și cetățenii din mediul rural. Deși s-a primit asigurări că nu se va trece la niciun fel de tăieri, iată că premierul desemnat le-a transmis senin primarilor că va desființa Fondul de Dezvoltare și Investiții.


Anunțul este unul îngrijorător în condițiile în care sute de proiecte au fost deja selectate pentru finanțare, iar mulți primari, din toate partidele politice, așteaptă începerea lucrărilor”, a scris Călin Dobra, pe Facebook.

De asemenea, președintele CJ Timiș a precizat că Fondul de Dezvoltare și Investiții reprezintă un instrument „esențial pentru dezvoltarea comunităților locale, în special a celor cu posibilități reduse. Asta pentru că, spre deosebire de PNDL, unde primăria trebuie să asigure finanțarea și după recuperează banii, prin FDI este posibilă acordarea unui avans de 15% pentru demararea lucrărilor. Tot prin FDI se pot finanța lucrări rămase neexecutate în alte proiecte de investiții”.

Totodată, Călin Dobra susține că, la nivelul județului Timiș, primarii, de la toate partidele, au depus un număr de 120 de proiecte de investiții care urmau să fie finanțate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții și că pentru toate acestea ar exista bani.

„Oprirea acestui program reprezintă un gest de iresponsabilitate politică, care îi afectează, în mod unitar, pe primarii din toate partidele și care lovește, în special, în comunitățile din mediul rural, acolo unde capacitățile de finanțare pentru lucrările de interes public sunt mai reduse. Știu că este campanie electorală, dar haideți să dăm dovadă de responsabilitate în fața oamenilor, în fața comunității locale și să le cerem împreună celor care vor să preia guvernarea să nu își bată joc de viitorul nostru. Și dacă nu vă pasă de viitorul timișenilor, măcar gândiți-vă dacă veți putea să îi priviți în ochi pe primarii dumneavoastră, după o asemenea decizie”, a declarat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.