Cari Tibor a compus coloana sonoră a filmului documentar Moșteniri Coregrafice: Începuturi

Cari Tibor a compus coloana sonoră a filmului documentar Moșteniri Coregrafice: Începuturi

0
DISTRIBUIȚI

Compozitorul timișorean Cari Tibor a realizat coloana sonoră a a filmului documentar „Moșteniri Coregrafice: Începuturi“, lansarea acestuia urmând să se desfășoare luni 28 octombrie la București.

,,Moșteniri coregrafice” este un proiect creat de DS Projects Lab, un nucleu artistic interdisciplinar care a prins contur în 2017. Proiectul vizează realizarea unui film documentar de mediu metraj despre evoluția artei coregrafice la începuturile ei.


Acesta va avea o abordare serială, cu o dezvoltare progresivă, prin crearea unei serii de episoade ce se doreşte a fi lansată în viitorul apropiat care să acopere întreaga perioadă a evoluţiei dansului, din 1900 până la momentul prezent. Documentarul are în atenție activitatea coregrafilor Anton Romanowski, Floria Capsali, Elena Penescu-Liciu și Mitiță Dumitrescu.

Absolvent al Facultății de Muzică din Timișoara, Tibor Cári are o activitate profesională efervescentă în calitate de pianist și compozitor. A compus muzica pentru mai mult de 190 de spectacole de teatru, filme, spoturi și generice TV și a susținut numeroase concerte la festivaluri de teatru și evenimente culturale, în țară și străinătate. Este inițiatorul unora dintre cele mai interesante proiecte muzicale, precum spectacolul-concert bilingv, Kór-Társak/Contemporanii, construit pe versurile a mai multor poeți contemporani, cu muzică originală compusă de el și creatorul My Musical Fairytales, dedicat copiilor. Este laureatul Premiului special pentru Muzică de teatru, distincţie decernată de Senatul UNITER, în anul 2013, și a altor premii.
Foto: Sciadei Klaus

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.