Centrul de legume-fructe de la Tomnatic costă cinci milioane de euro. Când...

Centrul de legume-fructe de la Tomnatic costă cinci milioane de euro. Când încep lucrările

0
DISTRIBUIȚI

Județul Timiș va avea primul centru de colectare legume-fructe, care urmează să fie realizat pe un teren cu o suprafață de 11.500 mp aflat pe raza comunei Tomnatic.

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că studiul de fezabilitate privind realizarea acestei investiții a fost recepționat. Astfel, potrivit estimărilor specialiștilor, centrul de legume-fructe costă aproximativ cinci milioane de euro, bani care vor fi asigurați din bugetul propriu al CJ Timiș.

„Centrul de legume-fructe din comuna Tomnatic este un proiect care a fost foarte mult dezbătut și foarte mult analizat din punct de vedere al locație. Este vorba de un teren cu o suprafață de 11.500 mp care a fost pus la dispoziție de comuna Tomnatic pentru consiliul județean pentru această investiție. Noi am demarat în regim de urgență realizarea studiului de fezabilitate, studiu de fezabilitate care are azi câteva planșe. Studiul de fezabilitate ne dă o valoare de realizare a acestui proiect de aproximativ cinci milioane de euro. Este un proiect foarte important, nu neapărat ieftin, pentru că asigură micii producători, în mod special din zona de nord-vest a județului Timiș, zona cea mai dezvoltată din punct de vedere legumicol și al colectării fructelor”, a explicat Călin Dobra.

Potrivit șefului CJ Timiș, urmează să fie înființată și o societate comercială, la care instituția va fi acționar unic, care va administra centrul de legume-fructe de la Tomnatic.

„Administrarea va fi făcută de o societate comercială unde consiliul județean va fi acționar unic, care va fi înființată în acest domeniu de activitate.


Vom face această investiție pentru a putea veni în sprijinul micilor producători. Mai mult ca sigur investiția va fi administrată de societatea comercială a consiliului județean, care va achiziționa produsele de la micii producători. Vrem să încercăm să eliminăm bișnița produselor, să mergem cu prețuri corecte pentru producători, astfel încât mai departe această societate comercială să încheie contracte cu magazinele mari care au început o politică de promovare a produselor autohtone. Va fi un fel de piață de gros, cu preț corect și respect față de micii producători”, a adăugat Călin Dobra.

Șeful CJ Timiș a mai explicat că în acest an se va da drumul la realizarea documentației, urmând ca anul viitor să fie demarată licitația pentru proiectare și execuție. Lucrările la centrul de legume-fructe de la Tomnatic ar urma să înceapă anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.