Centrul de Mari Arși din Timișoara, o investiție de cinci milioane de...

Centrul de Mari Arși din Timișoara, o investiție de cinci milioane de euro, inaugurat în prezența ministrului Sănătății FOTO

0
DISTRIBUIȚI

În sfârșit, pacienții cu arsuri grave vor putea fi tratați și la Timișoara. Astăzi, în cadrul Spitalului Județean Timișoara, a fost inaugurat cel mai mare Centru de Mari Arși din România, în urma unei investiții care se ridică la peste cinci milioane de euro. Centrul are cinci saloane, putând fi internat câte un pacient în fiecare boxă.

La eveniment a participat și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a vizitat tot centrul aflat în incinta Casei Austria, afirmând că inaugurarea acestui centru este un moment istoric.

„De când am intrat, zâmbesc pentru că avem un centru pentru mari arși care poate să trateze acest pacient în condiții absolut optime pentru patologia aceasta. Am văzut centre din străinătate și sunt atât de mândră că acest centru este identic și poate chiar la un nivel superior. Este foarte important că începând de mâine acest centru poate să primească pacienți, că are medici și personal mediu pregătit pentru a putea trata acest tip de pacient, că Ministerul Sănătății, autoritățile locale și spitalul au realizat această minune. Este o zi istorică. Practic, sunt primite paturi care corespund cu adevărat tuturor standardelor”, a declarat Sorina Pintea.

Începând de mâine vor fi deschise trei din cele patru boxe ale centrului, urmând ca celelalte să fie funcționale în perioada următoare.

„Trei vor fi funcționale imediat și două după ce consiliul județean va semna recepția. Dar dacă va fi nevoie și vom avea pacienți care vor necesita îngrijiri imediate, eu sunt convinsă că nu ne vom împiedica de o foaie de hârtie. Vor fi inaugurate cât de curând, sunt lucrări făcute de către consiliul județean. Avem aparatura necesară, avem tot ce ne trebuie”, a detaliat ministrul Sănătății.

De asemenea, ministrul Sănătății a explicat că în cursul săptămânii viitoare va fi funcțional și centrul de mari arși din Iași.

„Au fost anumite modificări tocmai în ideea de a asigura fluxul medical și actul medical la cel mai înalt nivel. În maxim două, trei săptămâni, cele două boxe vor fi puse la dispoziție spitalului județean, astfel încât să-și desfășoare activitatea”, a explicat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Totodată, Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara, a declarat că lucrările suplimentare la celelalte două boxe au fost necesare „pentru că este vorba despre un generator care asigură curentul în caz de probleme în această parte de clădire și de asemenea o altă achiziție a Ministerului Sănătății, prin fonduri de la Banca Mondială, unitatea de sterilizare.


Acestea nu au putut fi executate în același timp cu celelalte, motiv pentru care s-au făcut aceste lucrări suplimentare. (…) Cred că la ora actuală, ca români putem fi mândri de ceea ce s-a realizat astăzi la Timișoara”.

În total, peste 50 de cadre medicale au fost angajate în cadrul Centrului de Mari Arși din Timișoara. Lucrările la saloanele Centrului de Mari Arși din Timișoara au fost realizate cu bani de la Consiliul Județean Timiș, iar Ministerul Sănătății a cumpărat aparatura necesară, cu bani de la Banca Mondială.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.