Clădirea care găzduiește sediul PNL Timiș intră în reabilitare. Care este valoarea...

Clădirea care găzduiește sediul PNL Timiș intră în reabilitare. Care este valoarea lucrărilor

0
DISTRIBUIȚI

PNL Timis

Încă o clădire importantă aflată în centrul istoric al Timișoarei va fi reabilitată. Este vorba de imobilul aflat în Piața Unirii, la intersecția străzilor Vasile Alecsandri cu Gheorghe Lazăr, care găzduiește și sediul PNL Timiș.

„Considerată una dintre cele mai frumoase clădiri din Timișoara, fosta Bancă de Scont (Casa Steiner Miksa) își va regăsi eleganța și prestanța de altă dată.


Constructorul a început astăzi să monteze schela și, în perioada următoare, vor începe lucrările de consolidare ale acoperișului. Intervențiile se vor face etapizat, la faţadă, la acoperiş, la structură și în interior”, a informat PNL Timiș.

Costul estimat al reabilitării clădirii este de aproximativ 500.000 de euro, partea care revine PNL fiind de peste 100.000 euro, restul sumei fiind împărțit în funcție de cota parte a celorlalți proprietari.

Casa Steiner Miksa a fost construită în anii 1906-1908, în stilul specific anilor 1900, cu influenţe ale curentului secession, după planurile arhitecţilor Márcel Komor şi Dezsö Jakab.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.