Concert aniversar Vest Phoenix Cover: „Scena muzicală timișoreana ar trebui sprijinită...

Concert aniversar Vest Phoenix Cover: „Scena muzicală timișoreana ar trebui sprijinită mai mult de sponsori și autoritățile locale“

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană Vest Phoenix Cover pregătește un concert aniversar care marchează împlinirea a șase ani de existență a trupei. Evenimentul va avea loc sâmbătă 12 octombrie de la ora 20 la Porto Arte.

Anul trecut, cu ocazia aniversării de cinci ani a formației, melomanii au avut parte de o revistă care marchează principalele momente ale istoriei trupei. „Trupa Vest Phoenix Cover a luat ființă în 15 octombrie 2013, la inițiativa lui Titi Dragomis, Lajos Varadi și Lică Dolga, în urma unei discuții purtate cu Nicu Covaci, despre ideea de a înființa o formație care să promoveze atât artiști locali, cât și tinere talente, primind astfel dreptul de a cânta piese din repertoriul Phoenix. Astfel, primnul concert de consacrare a nou – înființatei formații a fost susținut în incinta Clubului 30, în data de 20 februarie 2014, cu Titi Dragomir (voce), Varadi Lajos (chitară armonie), Rică (bass), Relu Iocșa (chitară armonie) și Lică Dolga (tobe)“, se spune în materialul publicat. De-a lungul celor șase ani de existență, formația a promovat o serie de tinere talente și a susținut o serie de recitaluri.

Înaintea concertului aniversar, am realizat un interviu alături de Titi Dragomir, „frontman”-ul trupei.

În luna octombrie se împlinesc șase ani de existență a formației Vest Phoenix Cover. Cum s-a născut acest proiect și ce surprize pregătiți pentru această aniversare?

– Într-adevăr în luna octombrie 2019 se împlinesc șase de existența a formației,Vest Phoenix Cover. În acest an vom avea o reeditare a revistei pe care am editat-o anul trecut, un concert la care vor participa și câțiva invitați surpriză ,mai ales că acest proiect se suprapune și cu ziua mea de naștere,pe care conform tradiției o sărbătorim tot la Porto Arte, o locație dragă mie și băieților din trupă.

Primul concert al formației a avut loc în CLUB 30 ,la inițiativa mea și a lui Nicu Covaci, cu scopul de a promova tinerele talente timișorene și celor interesați să se lanseze în industria muzicală, acest proiect este important pentru noi pentru că noi îi urcăm alături de noi pe acești tineri care se perfecționează alături de oameni inimoși ca Boghici Garadimir și Felix Cioancăș, cărora le mulțumesc pentru tot ce fac în acest proiect.

– Cum e scena muzicală din orașul nostru în 2019? Există sprijin pentru artiști din partea autorităților?

– Din păcate nu suntem prea mult sprijiniți în proiect și din păcate multe cluburi din Timișoara se închid.


Cred că scena muzicală timișoreana ar trebui sprijinită mai mul de diferiți sponsori și de autoritățile locale.

– Ați promovat o serie de tinere talente la concertele voastre. Veți continua această sprijinire a talentelor?

– Într-adevăr noi am promovați foarte mulți tineri atît că soliști vocali cît și că instrumentiști și acum la concertul aceste vom pregăti 3 tineri pe care îi urcăm în premieră alturi de noi în scenă, încercînd să îi facem cunoscuți publicului timișorean.

– Una din piesele voastre au fost dedicate celor de la Timișoara Bikers. Când ne putem aștepta la un material discografic cu piese semnate Vest Phoenix Cover?

Am dedicat piesa Haiducii mei, celor de la Timișoara Bikers. Piesa a fost foarte bine primită și am fost susținuți de ei la diferite concerte pe care le-am susținut în Timișoara. Mai avem, câteva compoziții… Prin noi, o piesă dedicată orașului Timișoara… Alb și Negru sau Noapte vitregă și rea… lucrăm la un album nou și sperăm ca până în primăvara anului viitor să îl scoatem. Vrem să facem cât mai multe concerte în care să promovăm tineri, care doresc să se lanseze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.