Condamnare pentru un medic acuzat că pensiona ilegal angajați ai Penitenciarului Arad....

Condamnare pentru un medic acuzat că pensiona ilegal angajați ai Penitenciarului Arad. Ce a decis Tribunalul Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Un medic primar, fost șef al Secției Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara, a fost condamnat, pentru luare de mită și fals intelectual, la trei ani de închisoare cu suspendare. El e obligat de Tribunalul Timiș să muncească la piață sau în horticultură.

Decizia prin care medicul primar acuzat că pensiona ilegal angajați din cadrul Penitenciarului Arad a fost condamnat de instanță să muncească la piață sau în horticultură nu este definitivă.

Potrivit portalului instanțelor, magistrații Tribunalului Timiș au decis contopirea pedepselor, ajungând la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Fostul şef al Secţiei de medicină internă din cadrul Spitalului Militar Timișoara trebuie să urmeze programe de reintegrare socială și să muncească la piață sau în horticultură.

„Impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune sau organizat de acesta în colaborare cu instituţii comunitare.


(…) Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în locaţii, puncte de lucru la SC Pieţe SA (…) şi SC Horticultura SA (…), pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare”, se arată în soluția magistraților.

În plus, s-a dispus și confiscarea sumei de 2.200 lei primită de la investigatori, suma de 428.000 lei, reprezentând venituri dobândite în perioada 2012 – 2018 – 743.255,66 lei, reprezentând sume ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare și două monede de metal preţios, în valoare de 5.200 lei, ridicate cu ocazia percheziţiei domiciliare.

Decizia instanței nu este definitivă, având drept de apel în 10 zile de la comunicare.

Potrivit DNA, în noiembrie 2018, medicul a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, pentru luare de mită, trafic de influență și fals intelectual, alături de o asistentă medicală din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” Timișoara, acuzată de fals intelectual în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, în condițiile în care prea mulți angajați ai Penitenciarului Arad s-au pensionat, s-a constatat că medicul a primit de la două persoane care doreau să se pensioneze anticipat suma totală de 3.400 lei. De asemenea, medicul a mai pretins de la aceleași persoane 300 lei și o sumă neprecizată de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă pensionarea celor două persoane din motive medicale. Pentru a crea aparența că persoanele respective sufereau de afecțiuni care permiteau această modalitate de încetare a raporturilor de serviciu, medicul și asistenta au trecut în dosar internări fictive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.