Consiliul Județean Timiș construiește primul bazin de înot finanțat din banii instituției...

Consiliul Județean Timiș construiește primul bazin de înot finanțat din banii instituției FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-145695783">

Consiliul Județean Timiș a făcut un pas important cu scopul de a realiza primul bazin de înot finanțat din banii instituției. Călin Dobra, președintele CJ Timiș, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că bazinul de înot va fi construit la Jimbolia, studiul de fezabilitate pentru acest proiect fiind predat instituției recent.

„Am demarat acest proiect acum ceva timp în ideea de a realiza o bază sportivă, un bazin de înot în cele opt orașe din jud. Timiș. Acest proiect duce în două direcții: punerea la dispoziție a bazinului de înot pentru cetățeni, pentru practicarea înotului pentru agrement, dar și bazin de înot didactic. Vreau să felicit orașul Jimbolia, care a fost prima unitate administrativ-teritorială care a pus la dispoziție documentația solicitată de consiliul județean, documentația însemnând transferul de teren pentru a realiza această investiție. Studiul de fezabilitate a fost predat consiliului județean, care ne dă o valoare estimată a acestei investiții de aproximativ șase milioane de lei. Administrarea acestei investiții va fi transferată către unitatea administrativ-teritorială, adică înspre Primăria Orașului Jimbolia”, a declarat Călin Dobra.

Potrivit șefului CJ Timiș, noul bazin de înot va avea toate dotările necesare, dar și un design inedit. Acesta va avea o capacitate de 65 de persoane, iar durata de funcționare este de aproximativ 50 de ani.

De asemenea, bazinul va avea o lungime de 25 metri și o lățime de 12,5 metri, adâncimea fiind cuprinsă între 1,2 – și 1,8 metri. Totodată, la bazinul de înot care va fi realizat la Jimbolia vor avea acces inclusiv persoanele cu handicap și se vor putea efectua ședințe de hidroterapie.

Șeful CJ Timiș estimează că lucrările la bazinul de înot din Jimbolia vor începe anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.