Corolarul de minuni al lumii

Corolarul de minuni al lumii

0
DISTRIBUIȚI

Dacă nu „rumegăm” constant o conspirație consistentă nu suntem sănătoși. De la Iluminati la masoni, extratereștri sau aselenizare trucată, de la Soros la tunele pe sub Munții Bucegi, ceva trebuie să ne ocupe creierul, de parcă n-ar fi lucruri mai utile pentru care l-am putea folosi.

Și dacă „pământul plat” și alte asemenea bazaconii sunt inofensive, alte teorii ale conspirației au efecte de-a treptul mortale, cum ar fi „vaccinarea ne îmbolnăvește” sau „accelerarea schimbărilor climatice nu există”. Pericolele reale ale lumii nebune în care trăim se pierd printre amenințările imaginare de care-i plin internetul.

La noi, teoria conspirației se combină simbiotic perfect cu un alt sport național: datul cu părerea (da, exact ceea ce fac eu aici, doar e sport național, nu se cade să nu-l practic).


După dezvăluirea teribilelor crime de la Caracal, teoriile conspirației au fost la ordinea zilei, unii ajungând chiar să-și clădească machiavelic, pe baza acestora, campanii pentru alegerile prezidențiale.

Un exemplu că tot poporul e contaminat de conspirații este multitudinea de comentarii la știrea că olandezul care a ucis o minoră în Dâmbovița s-a sinucis. „Hai zău, ai văzut tu? Cine te plătește să prostești lumea cu asemenea minciuni gogonate? Hai mă fraierilor, vedeți cât de rapid a rezolvat poliția acest caz?”, „Bine era daca s.ar fi sinucis”, „Nu cred.”, „Eu nu cred lau ascuns sa scape de pedeapsa”, „Nu cred! Poate l-au sinucis!”, „Minciuni, ca să scape”, „Nu cred, e foar o modalitate ca sa se incheie acest caz”, „Asa brusc si dintr odata …?”, „Eu aș cere olandezilor probe concrete,se poate sa însceneze această sinucidere, să nu uităm că este cetățean olandez și asta spune tot”, „Voii credetiii????ca eu nuu!!!!!” au fost doar câteva dintre reacții.

Avem atâtea teorii ale conspirației încât inevitabil, din când în când, unele dintre ele se vor adeveri, și ne agățăm cu disperare de acele exemple procentual irelevante pentru a ne susține în continuare ideea că o civilizație avansată tehnologic prosperă undeva adânc sub scoarța terestră, unde se ascund de noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.