Decizia luată de Prefectura Timiș după ce primarul Robu l-a numit pe...

Decizia luată de Prefectura Timiș după ce primarul Robu l-a numit pe liberalul Rușeț la Clubul Sportiv Municipal

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș a luat o primă măsură, astăzi, după ce primarul Nicolae Robu l-a numit, în urmă cu două zile, pe liberalul Vasile Rușeț pe postul de director la Sport Club Municipal Timișoara.

Vă reamintim că Rușeț a fost, până acum, președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara, un ONG, iar detașarea lui într-o instituție de drept public nu este legală, în condițiile în care acesta nu este funcționar public, această posibilitate neexistând printre variantele prevăzute de Codul administrativ care este în vigoare din vara acestui an.

În Dispoziția datată 14 octombrie 2019 și semnată de primarul Nicolae Robu, dar nu și de secretarul primăriei, ci de un consilier al acestuia, se precizează că „începând cu data 16 octombrie 2019, domnul Rușeț Vasile, director general la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara, se detașează pe postul de director la Serviciul Public Sport Club Municipal Timișoara, pe o perioadă de 12 luni.


Pe perioada detașării, domnul Rușeț Vasile beneficiază de drepturile salariale care îi sunt mai favorabile”.

Pe de alt parte, reprezentanții Prefecturii Timiș au analizat dispoziția primarului Robu, astăzi, privind detașarea liberalului Rușeț și au solicitat Primăriei Timișoara să pună la dispoziție mai multe acte care au stat la baza emiterii documentului.

„Am analizat măsura dispusă de dumneavoastră prin Dispoziția nr. 1256/14.10.2019, constatând că aceasta nu este motivată de drept, temeiurile legale indicate în preambulul actului administrativ în cauză având caracter general. Astfel, în considerarea faptului că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara este, potrivit Actului constitutiv, persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, iar Clubul Sportiv Municipal Timișoara este, conform regulamentului aprobat prin HCL 450/2015, serviciu de interes local cu personalitate juridică, de drept public, vă solicităm să completați dispoziția în speță în sensul menționării actelor legale care considerați că sunt incidente, raportate la normele de competență materială și având în vedere caracterul fiecăruia dintre cele două instituții”, scrie în adresa trimisă de Prefectura Timiș către Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.