Deputatul PMP Cornel Sămărtinean:„ Este inacceptabil ca un primar cu o susținere...

Deputatul PMP Cornel Sămărtinean:„ Este inacceptabil ca un primar cu o susținere sub 20% să ne reprezinte. Edilii ar trebui aleși în două tururi”

0
DISTRIBUIȚI

Președintele PMP Timiș, deputatul Cornel Sămărtinean, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că partidul își asumă o guvernare alături de celelalte formațiuni care-și doresc acest lucru. Totuși, Cornel Sămărtinean susține că PMP are trei condiții. Prima dintre acestea se referă la schimbarea legii astfel încât primarii și președinții consiliilor județene să fie aleși în două tururi.

„Poziția națională este una de a ne asuma o guvernare alături de toate formațiunile politice care-și doresc acest lucru și împreună să creionăm un guvern care să corespundă nevoilor și necesităților românilor.


PMP își asumă, nu fuge și nu are nicio temere să intre la guvernare, dar sigur că da, avem câteva condiții pe care le punem la modul general. Prima condiție solicitată noului guvern este ca prin Hotărâre de Guvern foarte repede să se schimbe legea astfel încât alegerea primarilor și a președinților consiliilor județene să se facă în două tururi. Acum asistăm la cazuri în care primarul este ales de sub 20% din populația de acolo de unde este primar. Este inacceptabil ca un primar care are o susținere sub 20% să ne reprezinte”, a explicat Cornel Sămărtinean.

De asemenea, președintele PMP Timiș a mai precizat că o altă condiție este crearea unui minister pentru relația dintre România și Republica Moldova, „care să încerce să armonizeze la un moment dat posibilitatea unificării României cu Republica Moldova”, dar și eliminarea pensiilor speciale. „Nu ne gândim la pensiile de serviciu, ne referim la pensiile speciale ale parlamentarilor, ale primarilor, ale altor categorii sociale care astăzi primesc aceste pensii speciale. Cerem eliminarea acestor pensii speciale din legislația actuală”, a detaliat Cornel Sămărtinean.

Potrivit liderului PMP Timiș, în acest moment este nevoie de un guvern al „rezultatelor pe care românii le așteaptă. Nu ne dorim să asistăm din nou la guvernări false, pe prosteală. Ne dorim un guvern al faptelor, al așteptărilor. PMP dorește să intre la guvernare, dar nu în orice condiții, avem câteva condiții clare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.