Suma uriașă cerută unui român plecat în SUA pentru a i se...

Suma uriașă cerută unui român plecat în SUA pentru a i se retroceda pământul la Gătaia. Suma primită de secretar și noi acuzații UPDATE 3 Cine a fost reținut

1
DISTRIBUIȚI

Agitație mare, în această după amiază, la Primăria orașului Gătaia după ce procurorii DNA și polițiștii de la DGA au descins în instituție. ”Este o percheziție în biroul secretarului primăriei. Cei de la DNA mi-au arătat un mandat de percheziție și le-am permis accesul”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, primarul orașului Gătăia, Raul Cozarov. Conform unei angajate a primăriei, secretarul Florin Gheța ”este în birou cu cei de la DNA. Nu a mai ieșit de acolo. Nu pot să fac nicio legătură”.

Conform primelor informații, secretarul Primăriei Gătaia a tergiversat restituirea unor terenuri și a solicitat bani pentru deblocarea documentelor. Acesta ar fi primit peste 11.000 de euro. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Denunțătorul este un român cu cetățenie americană care, de ani de zile, a încercat să obțină retrocedarea a aproximativ 40 de hectare de teren, moștenire de la bunica sa.


A fost amânat la infinit, sperându-se că va ceda. Secretarul primăriei i-a cerut 20.000 de euro pentru a-l pune în posesie. În urma negocierilor, a primit 14.000 euro. Conform unor informații de ultimă oră, anchetatorii au ridicat, în paralel cu descinderea de la Gătaia, alți doi suspecți, samsari de terenuri din Timișoara, care i-au cerut americanului de origine română 40.000 euro pentru a obține retrocedarea terenurilor.

UPDATE 2 Viceprimarul din Gătaia, Raul Crăciun, a declarat pentru PRESSALERT.ro că de când este în această funcție ”nu am fost la nicio comisie de fond funciar pentru că nu s-au ținut. Când l-am întrebat pe secretarul primăriei de procese verbale mi-a spus că nu am nicio calitate să le văd, deși, conform legii, sunt vicepreședintele comisiei de fond funciar. Întâmplător, în mapă, mi-a ajuns la semnat un contract de arendă între o persoană fizică și o firmă. Așa am văzut că omului i s-a restituit terenul în decembrie 2018, dar nu știam să fi fost vreo ședință de fond funciar. Am căutat documentele care erau datate în perioada respectivă și am constatat că secretarul a semnat în locul președintelui comisiei. Am făcut plângere la Parchet pentru mai multe infracțiuni, printre care fals și uz de fals. Am avut foarte multe probleme cu acest secretar”. Crăciun a confirmat că se știa de cazul americanului ”care are de primit aproape 40 de hectare” și era amânat pentru că nu se țineau, oficial, ședințe de fond funciar la Gătaia.

UPDATE 3 Secretarul Primăriei din Gătaia și ceilalți doi suspecți au fost duși și audiați la sediul DNA Timișoara. Cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Timiș.

1 COMENTARIU

  1. Când o să facă asta și la Timișoara, unde au fost nereguli cu prejudicierea statului de probabil sute de ori ai mult, cu posibil sute de oameni, hectare, zeci de milioane de euro, moștenitori fabricați etc, dar n-a fost arestat nimeni. La Gătaia a făcut plângere viceprimarul, culmea, într-un caz cu un moștenitor real, adică statul nu e furat, dar pe alte ilegalități. La Timișoara dacă mafia e organizată, și nu face plângere nimeni că își împart banii, procurorii nu fac nimic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.