Elevă a Liceului Teoretic Gătaia, medaliată la Olimpiada Internațională de Limba Franceză....

Elevă a Liceului Teoretic Gătaia, medaliată la Olimpiada Internațională de Limba Franceză. Echipa României a obținut nouă premii

0
DISTRIBUIȚI
Chișinău

Echipa României a obținut nouă premii la Olimpiada Internațională de Limba Franceză, care a avut loc la Chișinău, în Republica Moldova. Elevii români se întorc în țară cu trei premii I, trei premii II și trei premii III.

Ministerul Educației Naționale (MEN) a transmis, marți, că la proba scrisă individuală (nivel B1), Mădălina Sorina Ștefan, de la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova a primit premiul I, iar la aceeași categorie, Ioana Tuțu, de la Colegiul Național Pedagogic „Carol I” din Câmpulung Muscel, județul Argeș a obținut premiul al II-lea. Tot la nivelul de competență B1, dar la proba orală pe echipe Ioana Tuțu a primit din nou premiul I, Nicole Robilliard, de la Liceul Teoretic Gătaia, județul Timiș – premiul al II-lea și Mădălina Sorina Ștefan, premiul al III-lea.

La proba scrisă individuală corespunzătoare nivelului B2, Horia Iorgulescu, de la Colegiul Național „Ion C.


Brătianu” din Pitești a obținut premiul al III-lea. În același timp, la proba orală pe echipe (B2), componenții lotului României au obținut un premiu I prin Horia Iorgulescu, premiul II – Teodora Lovin, de la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” din Tulcea și premiul III prin Andreea Gînga, de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava.

MEN adaugă că toți membrii echipei sunt laureați ai Olimpiadei Naționale de Limba Franceză 2019 (clasele a X-a – a XI-a).

Din delegația României au făcut parte profesorii Tatiana Florea, de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești, în calitate de coordonator/însoțitor și Constantin Tiron, de la Colegiul Național „Alexandru cel Bun”, din Gura Humorului/inspector la ISJ Suceava, în calitate de evaluator.

Concursul a presupus două probe obligatorii: o probă scrisă individuală (eseu structurat pe o temă dată de maximum 230-250 cuvinte – nivelul B1 și maximum 250-270 de cuvinte – nivelul B2), respectiv o probă orală pe echipe (cerințele fiind de documentare/pregătirea unei dezbateri televizate – nivel B1 și nivel B2).

Olimpiada Internațională de Limba Franceză din acest an a reunit elevi cu performanțe în acest domeniu din șase țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei/OIF, respectiv Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova și România.

Competiția este înscrisă în programul activităților Biroului Regional al Francofoniei pentru Europa Centrală și Orientală (BRECO) al Organizației Internaționale a Francofoniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.