Festivalul de gastronomie artizanală La PAS, în acest weekend, la Timișoara

Festivalul de gastronomie artizanală La PAS, în acest weekend, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În acest sfârșit de săptămână, în perioada 4 – 6 octombrie în Parcul Rozelor din Timișoara va avea loc „La PAS. festival de gastronomie artizanală”. Spectatorii vor avea parte de peste 30 de expozanți cu alimente preparate cu ingrediente locale, de sezon, evenimente artistice, spectacole de teatru, dezbateri, ateliere demonstrative, ateliere culinare și degustări.

Evenimentele debutează vineri, 4 octombrie, la ora 15 și includ un set realizat de Nipple’s Delight (Electric Tent), un performance numit Eating as a form of resistance / Alimentația, ca formă de rezistență, cu Rareș Augustin Crăiuț, concerte cu Rockabella, The Case, Dimitri’s Bats (Alternative Tent) și un concert cu Joe Jazz Junktion (Jazz Tent).

Sâmbătă, activitățile vor debuta la ora 10 și includ printre altele spectacol de teatru pentru copii: Mănânc ce-mi place, da!, atelier demonstrativ: Cum se face balmoșul gugulan, cu WWF România, degustare de fructe de sezon de la mici producători, Eco Playground Ecologos Seneca –un spațiu interactiv pentru copii, atelier: Certificarea ecologică: costuri și beneficii, cu Ing.


Elena Georgeta Pașcan, Cluj-Napoca, seturi cu DJ Todos și Zoleevee (Electric Tent), lansare de carte: Îndopați și Înfometați, de Raj Patel, editura Seneca, Atelier demonstrativ: Cum se face uleiul de nucă, cu Manufactura de ulei, Familia Tripon, Degustare de ciocolată din Comerțul Echitabil. Trade Fair, Live Fair!, Asociația CRIES, Atelier demonstrativ: Cum stoarcem mierea?, cu Mihály László, Poienița Zarand, dezbatere: Mai este apa un bun comun?, moderator Alexandru Drăgan, concerte Flare Head, Lucia & Andrei, Ana & The Changes ( Alternative Tent) șii un concert ABRA (Jazz Tent).

Duminică, activitățile încep de la ora 10 și includ printre altele „Atelier demonstrativ: Cum se face magiunul?, cu Iosana Crișan, Asociația Zarand“, Atelier: Risipa alimentară și cum o putem combate creativ, cu Food Waste Combat, Atelier: Cum se face pâinea în tăst?, cu Luci Balintoni, Sintești, com. Margina, Atelier culinar cu Laura Laurențiu: Ștrudel ca în Banat, Atelier: Muștar ecologic crud-vegan direct de la fermă: cum se face și cum se poate folosi, Biofarmland Manufactura, Dezbatere: Obezitatea în rândul copiilor și tinerilor: cauze și efecte, Salvați Copiii Timiș, concerte cu Kings Are Overrated, Allover, Baby Elvis (Alternative Tent) și recital JazzyBIT (Jazz Tent).

„La PAS. festival de gastronomie artizanală” este un proiect comunitar derulat de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația CRIES – Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare, orientat către evidențierea complexității legăturii dintre hrană, cultură și consum durabil. „La PAS. festival de gastronomie artizanală” face parte din „La PAS. slowing down”, un program inclus în dosarul de candidatură al Asociației Timișoara 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.