Festivalul Național de Folclor, la Timișoara, cu mari voci ale folclorului românesc

Festivalul Național de Folclor, la Timișoara, cu mari voci ale folclorului românesc

0
DISTRIBUIȚI
Liliana Laichici

Timp de două zile, în 16 şi 17 octombrie, Timişoara va fi gazda celei de-a VI-a ediţii a  Festivalului Naţional de Folclor „Tradiţii la români”, organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, care va avea loc în sala „Capitol” de la ora 18.30.

Publicul va avea parte de un recital în premieră oferit de Liliana Laichici, Vest Music şi „Ansamblul Profesionist Banatul”, care lansează un inedit dialog muzical, în care tradiţia e prezentată într-un context internaţional. Pe scenă vor mai fi prezente şi alte mari voci ale folclorului românesc: Dinu Iancu Sălăjanu, Carmen Popovici Dumbravă, Tinu Vereşezan, Dumitru Teleagă, Stana Stepanescu.


Ansambluri renumite, precum Junii Sibiului sau Ansamblul Timişul vor aduce pe scenă coregrafii spectaculoase, iar Orchestra Fraţilor Advahov din Chişinău – un nume consacrat în Republica Moldova, vine la Timişoara cu cunoscute melodii tradiţionale moldoveneşti cântate de cei doi fraţi care au crescut „cu muzica şi vorba românească”. Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, coordonată de dirijorul Sebastian Roşca, a pregătit o suită de orchestră care pune în valoare prestaţia interpreţilor, iar corpul de balet coordonat de maeştrii coregrafi Brânduşa şi Nicolae Stănescu, prezintă un program de dansuri din zona Banatului.

În 16 octombrie, de la ora 17.30, în foaierul sălii „Capitol” va avea loc vernisajul expoziţiei „Satul bănăţean, vatră de credinţă românească”, organizată în parteneriat cu Mitropolia Banatului şi Arhiepiscopia Timişoarei.

Invitaţiile se pot ridica din data de 8 octombrie, începând cu ora 10.00, de la sediul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, de pe strada E. Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.